Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

LIEMPDS FESTIVAL: FESTIJN MET RONDZWEVENDE KINDEREN EN RONDSPRINGENDE FEESTVIERDERS

Divers Limuscene gedirigeerd tot vermakelijk geheel

PÅL JANSEN

Het centrum van Liempde stond zondag 1 juni vol met de feestende festivalgangers van Limuscene Live. Tussen 13.00 en 23.00 uur vermaakten coverbands, singer-songwriters, rockbands en swingende gelegenheidsformaties samen met de circusachtige aankleding van het festival zowel jong als oud in het Concordiapark.

,,Het is hier net de Friedrichshain", vertelde de van oorsprong Duitse Ilona Bauer. Zij verwees daarmee naar de hippe uitgaansbuurt in Berlijn. ,,Wij zijn acht jaar geleden vanuit die wijk verhuisd naar Liempde. Je merkt vandaag ook al; het is hier bijna hetzelfde", zei ze lachend.

Bauer bezocht met haar zoon Till (11) het knusse festival, waar van alles te beleven viel. Zoals de zweefmolen, waar hij en tal van andere kinderen gillend en lachend hun tijd in spendeerden. ,,Ik ben daar al acht keer in geweest", gaf Till aan.

Maar ook was de klassieke draaimolen druk bezet, draaide de ballonnenclown overuren en kregen de kinderen bijzondere schilderingen op hun gezichten en armen van visagiste Petrine van der Eerden van Wauw! Kleur. Naast dat de gezichten van de kleinsten omgetoverd werden tot vlinders en leeuwtjes, bleken de kunstig geschilderde bloemen bij de oudere kinderen goed te bevallen.,,Er zijn hier ook heel veel tieners langs geweest, die vinden dát weer heel mooi", gaf Van der Eerden aan.

MUZIEK

Desalniettemin stond vooral de muziek centraal in het centrum van Liempde. Een strakke afwisseling tussen de grote tent waar vooral de wat 'stevigere' muziek gedraaid werd en de kiosk waar de singer-songwriters een relaxte sfeer creëerden, zorgden voor ieder wat wils. Zo sloot de 'alternative elektrorockband' Trip to Dover zijn optreden af met het eigen nummer 'I'll Be Juliet' waarna op de kiosk een akoestische versie van het folknummer Mary Jane's Last Dance klonk. ,,Die afwisseling maakt het nou zo leuk", vertelde bezoeker Jeffrey Poirters. ,,Het houd je ook in beweging. Anders sta je te wachten op de soundcheck en het verwisselen van alle instrumenten. Nu wissel ik tussen binnen en buiten, dat is tof."

Poirters keert al een aantal jaren terug naar het Liempdse festival, net zoals zestig á zeventig procent van de rest van het publiek volgens de organisatie. Dat voor vele muzikanten uit de regio ook vertrouwd voelde. ,,Voor mij is het eigenlijk gewoon een thuiswedstrijd", vertelde de al zes edities meespelende bassist William van Houtum van onder meer vanBakkus. ,,Hier hebben we een leuk, maar vooral aandachtig publiek."

HET PUBLIEK

Het knusse festival in het Concordiapark kon daardoor ook dit jaar rekenen op voldoende animo. ,,Weet je waarom Pinkpop niet is uitverkocht? Ze komen allemaal naar Liempde toe natuurlijk", grapte vaste bezoeker Theo van Gerven. ,,Het is ieder jaar gewoon goed. We gaan hier altijd met onze vriendengroep naartoe, al zo'n beetje sinds de eerste edities van het festival. En straks staan we met zijn allen in de grote tent. Dan gaat het los, hè."

De ervaren festivalbezoeker kreeg gelijk. Naarmate de avond vorderde, schuifelden steeds meer mensen richting de grote tent. De verhuizing was compleet toen Seattle Tribute Project optrad, de band die nummers covert van artiesten uit Seattle en omstreken. Waaronder Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit', wat een mix van gedans en traditiegetrouw gebeuk opleverde onder het feestende publiek.

Net zoveel plezier als de bezoekers, had ook de familieband 'Dents & Friends' op het podium. Zij sloot na Seattle Tribute Project Limuscene af met veel energie. Terwijl de gitaristen elkaar opzochten tijdens hun spel, dansten de zangers net zo hard als de toeschouwers.

Het enthousiasme van de acht familieleden en vier zingende vrienden sloeg in ieder geval aan bij de bezoekers. ,,Smoke on the water...!!!", schreeuwde een besnorde man, waarna hij zich snel voegde bij de rest van het rondspringende publiek voor de slotact van het festival...

FOTO'S BOVEN: Buiten bij de kiosk in het Concordiapark heerste een ontspannen sfeer tijdens Limuscene. Maar in de grote tent ging het 's avonds los.

FOTO KLEIN: Ook kinderen konden zich prima vermaken met verschillende attracties en activiteiten. (Foto's: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding