TAXANDRIA TWEEMAAL TE STERK IN NACOMPETITIE

Boxtel krijgt extra kans op promotie

In het pinksterweekend kwam RKSV Boxtel tweemaal in actie tegen Taxandria. In beide wedstrijden bleek de tegenstander uit Oisterwijk sterker dan de roodwitten. Zaterdag werd in eigen huis nog nipt met 3-4 verloren, maar op Tweede Pinksterdag bleek Taxandria met 4-1 duidelijk te sterk. Normaal was het seizoen voor Boxtel nu ten einde, maar omdat RKJVV zich terugtrekt uit de derde klasse en een drietal ploegen gaat fuseren, komt er ruimte in de deze poule. Dat betekent dat er zondag 11 juni nog een extra beslissingswedstrijd volgt tegen Zwaluw VFC uit Vught. De wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein: sportpark Zegenwerp in Sint-Michielsgestel, de aftrap is om 14.30 uur.

Zaterdag startte Taxandria furieus en binnen twintig minuten was het al 0-2. Boxtel kwam op 1-2 na een vloeiende combinatie tussen Daniel Foster en Ramon de Laat, die de bal in de verre hoek schoof. Meteen daarna kon Boxtel zelfs gelijk komen. Eerst was er een voorzet van Mark van de Westelaken die net werd gemist door Hayke van Heesch en drie minuten later was het Robin Groenendaal die met links op goal schoot. De bal ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Taxandria kreeg daarna nog een grote kans maar een speler schoof de bal naast het doel.

LANGE BAL

Direct na rust zette de linksback van Taxandria zijn ploeg weer op twee doelpunten verschil. Boxtel bleef knokken en dit resulteerde in de 65ste minuut in een doelpunt. De bal werd in het zestien metergebied gegooid en daar kon Rick van Hamond een voorzet geven op Robin van de Laak, die de 2-3 scoorde. De corners van Taxandria waren telkens gevaarlijk. In de 69ste minuut werd een corner niet goed weggewerkt. De bal kon eenvoudig voor de goal worden geschoten en daar stond de centrale verdediger uit Oisterwijk die gemakkelijk 2-4 maakte. Boxtel probeerde het nog met de lange bal en in de 90ste minuut lukte dit ook. Een hoge voorzet van Groenendaal werd op de juiste waarde geschat door Van Hamond. Hij kopte de bal tegendraads in de verre hoek.

ECHTE WIL

Wetende dat Boxtel met minimaal een doelpunt verschil moest winnen, begon het goed aan de wedstrijd in Oisterwijk op Tweede Pinksterdag. Al na vijf minuten was de stand al weer gelijkgetrokken. Clubtopscorer Van Heesch stuurde Foster in de diepte die de bal in de verre hoek schoof. Taxandria kwam echter al na een dik kwartier op voorsprong. Boxtel probeerde het wel, maar de echte wil was er simpelweg niet. Na dertig minuten kwam Taxandria goed door na een vlotte combinatie. Mitchell Vogels maakte een overtreding en de scheidsrechter besliste tot een penalty die werd benut: 1-3.

Na de rust probeerde Boxtel het met de lange bal waarbij Vogels in de spits erbij kwam, maar echt gevaarlijk werd de Munselploeg ze niet. Taxandria voetbalde makkelijker en kwam telkens gevaarlijk door over de flanken. Uiteindelijk werd het 4-1 door Wolfs in de 70ste minuut. Boxtel kreeg nog wel twee kansjes, maar deze waren niet besteed aan Van Heesch en Vogels. Hierdoor blijft Taxandria derdeklasser.

Waar trainer Henri van den Braak na de thuisnederlaag nog enigszins tevreden was, vond hij dat zijn elftal hem in de tweede wedstrijd in de steek had gelaten. Maar Boxtel krijgt nog een extra kans op promotie. Hiervoor moet de jonge ploeg het zondag 11 juni opnemen tegen Zwaluw VFC uit Vught. Promotie zou een mooi cadeau zijn voor de scheidende trainer en aanvoerder Tim Didderiens die op een lager niveau gaat voetballen.

BOXTEL 2

Ook het tweede team van Boxtel kwam uit in de nacompetitie. Na vorige week thuis met 2-2 gelijk gespeeld te hebben tegen Braakhuizen, eindigde de uitwedstrijd ook in een gelijkspel: 3-3. Aangezien bij de amateurs de uitgoals niet dubbel tellen, volgde een verlenging. Daarin scoorde Boxtel de 3-4 maar in de laatste zeven minuten wist Braakhuizen nog tweemaal te scoren, waardoor de promotie naar de tweede klasse net werd gemist.

MINITEAMS

Boxtel Mini 1 en 2 zijn dit seizoen onklopbaar. Nadat beide ploegen al kampioen werden in de competitie, boekten ze ook succes op toernooien. Zo won Mini 1 het thuistoernooi en de toernooien bij Best Vooruit en De Valk. Mini 2 werd eerste in haar poule. De miniteams gaan komend seizoen als JO8-1 de competitie in en het is duidelijk dat er veel van dit team wordt verwacht...

Uitslag zaterdag 3 juni

Boxtel 1 - Taxandria 1        3-4

Uitslagen maandag 5 juni

Taxandria 1 - Boxtel 1        4-1

Braakhuizen 2 - Boxtel 2        5-4 (n.v.)

Mini 1: toernooi UDI '19        vertr 08.45

FOTO ONDER: Daniƫl Foster van Boxtel in duel met een speler van Taxandria tijdens de eerste wedstrijd. (Foto: Gerard Schalkx).