De Taiwanese zangeres Kaiyi Min is zaterdag 17 juni te gast tijdens het eerste DoMus Kamerconcert in Boxtel. Ze zingt onder meer Italiaanse en Franse liederen.
De Taiwanese zangeres Kaiyi Min is zaterdag 17 juni te gast tijdens het eerste DoMus Kamerconcert in Boxtel. Ze zingt onder meer Italiaanse en Franse liederen. Foto:

SEIZOENSSTART DOMUS KAMERCONCERTEN BIJ ERIC SCHOONES

Kaiyi Min te gast in Boxtelse huiskamer

De Taiwanese sopraan Kaiyi Min verzorgt zaterdag 17 juni een concert in Boxtel. Onder begeleiding van pianist Eric Schoones treedt ze op in het eerste DoMus Kamerconcert in de huiskamer van de Boxtelse musicus en muziekpedagoog. Op het programma staan liederen, werken uit opera's en muziek met een lichte Italiaanse en Franse toets.

Kaiyi Min werd geboren in Kaohsiung en studeerde daar aan de Tainen Theological College and Seminary. In 2005 kwam ze naar Europa om solozang te studeren aan het Conservatorium van Maastricht. Beide studies sloot zij succesvol af.

In 2009 ontving Min in New York een 'Honorable Mention Award' tijdens de New Tang Dynasty Television Singing Competition, een jaar later kreeg ze de publieksprijs van de stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie.

Tijdens haar carrière zong de sopraan onder meer met het Het Gelders Orkest en de Koninklijke Marinierskapel. Op het programma in Boxtel staan onder meer Franse en Italiaanse liederen van Fauré, Tosti en Puccini. Pianist Schoones speelt twee delen uit de 'Suite Bergamasque' van Debussy. Na de pauze volgen werken van Mozart, Bellini en stukken uit de juwelenaria uit Faust van Gounod.

Het DoMus Kamerconcert begint zaterdag 17 juni om 20.15 uur. Toegangskaarten kosten 12,50 euro inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Kaarten kunnen besteld worden via telefoonnummer (0411) 68 44 31 of e-mail: info@ericschoones.nl.