Afbeelding
Foto:

What's Up, Blaislie en Noï?

Vele jaren was het een plek van devotie en religieuze toewijding. Nu een speelveld waar bijvoorbeeld Scouting Boxtel graag komt: het processiepark. Blaislie (11) en Noï (10) van de Boxtelse scoutinggroep verbleven er zaterdagochtend met de andere dwergen en hun leiders om een verkoelend potje flessenvoetbal te spelen.

Wat een leuke plek om te spelen! Blaislie: ,,Ja, het was echt een verrassing dat we hier vandaag naartoe gingen. We moesten hier verzamelen en hoorden dat we gingen voetballen met flessen waarin water zit. Noï: ,,We hebben ook al met sponzen en waterballonnen gespeeld. Het is een warme dag dus spelen met water is lekker fris."

Waarom is het leuk om bij Scouting Boxtel te zijn? ,,Op kamp gaan is denk ik het allerleukst", lacht Blaislie. ,,Je leert hutten bouwen, vuur maken." ,,En koken en afwassen", vult Noï aan. ,,Alleen afwassen vind ik niet echt leuk." Elke zaterdag doen beide meiden mee aan allerlei activiteiten. ,,Vorige week zijn we naar het hertenkamp geweest en hebben we gewandeld met walkie-talkies", vertelt Blaislie.

Welke activiteit vind je het leukst? ,,De Jotari!", roepen beide meiden in koor. ,,Dan gaan we chatten op internet en met oude radio's. Dan klets je het hele weekend met scouts die buiten Boxtel wonen. Bijvoorbeeld Liempde", zegt Blaislie. Noï: ,,We hebben ook gepraat met scouts in België. Nee, niet uit China of zo, die kunnen we toch niet verstaan..."

Waar chatten jullie dan over? ,,We spelen galgje in geheimtaal. Echt kei-vet."

Dit jaar zijn jullie bij de dwergen, maar volgend jaar stap je over naar de gidsen. Gaat er veel veranderen? ,,Ik hoop dat we dan meer in de bossen mogen spelen", zegt Noï. ,,En als we op kamp zijn mogen we in tenten overnachten", grinnikt Blaislie.

Doen jullie nog andere dingen? ,,We zitten allebei in groep 6 van De Hobbendonken", vertelt Blaislie. ,,Echt een hele leuke school." Noï: ,,Elke donderdag krijgen we op school gitaarles van meneer Henk (Verhoeven - red.), onze directeur. We kunnen al 'Yankee Doodle' en 'Swing Low' spelen."

FOTO RECHTS: Blaislie (links) en Noï poseren met de andere dwergen en leiders van Scouting Boxtel in het processiepark. (Foto: Marc Cleutjens).