Afbeelding
Foto:

KINDEREN WELKOM BIJ START DINO APP

Speciaal vervoer voor eerste 150 Dino Hunters

MARC CLEUTJENS

Wie de afgelopen dagen stiekem in de Appstore of de Playstore heeft gesnuffeld, heeft het natuurlijk al lang gezien: de app Dino Hunter Boxtel is nu al te downloaden op de smartphone. De officiële lancering van de lokale dino-app staat echter pas gepland op zaterdag 10 juni, om klokslag 14.00 uur. Waar? In het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg natuurlijk!

De samenstellers van de app hopen dat zoveel mogelijk kinderen zich aansluiten en meedoen aan de startmanifestatie op het parkeerterrein van het museum. Daarom is deze week de oproep gedaan om in te schrijven. Via Brede Scholen Boxtel is op alle plaatselijke basisscholen reclame gemaakt voor Dino Hunter Boxtel én de lancering. ,,De eerste 150 kinderen die zich inschrijven, kunnen Dino Hunter Boxtel zaterdagmiddag downloaden bij het Oertijdmuseum", legt directeur Ghislaine de Brouwer uit. ,,Nadat ze bij het museum de eerste dino hebben gevangen, bieden we ze speciaal busvervoer aan naar het centrum van Boxtel. Als ze daar de andere zes dino's weten te vangen, worden ze getrakteerd op een lekkere verrassing." Kinderen die willen meedoen, kunnen zich inschrijven via een bon die via scholen en op sociale media is verspreid. Meer informatie staat op www.dinohunterboxtel.nl.

In totaal kunnen met Dino Hunter Boxtel zeven verschillende dinosaurussen virtueel gevangen worden. Dat kan op plekken waar speciale 'markers' zijn geplaatst, te weten aan de Deken De Wijsstraat, Molenpad, Oude Kerkstraat, Markt, Rechterstraat en Stationsstraat. Wie de smartphone op de bordjes richt, ziet dino's verschijnen en kan vervolgens een foto maken. Alvorens digitaal opgegeten te worden. Het kan straks allemaal, in hartje Boxtel...