De jubilarissen van RKSV Boxtel. Van links naar rechts staan Peter van den Broek, Antal van Brussel, Frans van de Biggelaar, John van de Langenberg, William van Dinther, Mark Mosink, Frans van Heesch en Cees Mosink. Op de foto ontbreekt Joeri van Kessel. (Foto: Daisy Renders).
De jubilarissen van RKSV Boxtel. Van links naar rechts staan Peter van den Broek, Antal van Brussel, Frans van de Biggelaar, John van de Langenberg, William van Dinther, Mark Mosink, Frans van Heesch en Cees Mosink. Op de foto ontbreekt Joeri van Kessel. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Meisjesvoetbal flink in de lift bij vierdeklasser RKSV Boxtel

COEN VERBEEK

Voetbalvereniging Boxtel hield vrijdag in sportpark Munsel de jaarlijkse vrijwilligersavond waar ook een aantal jubilarissen werd gehuldigd. Voorzitter Ties pronk sprak de talrijk opgekomen leden toe en richtte het vizier nadrukkelijk op de toekomst van de Munselclub.

,,Binnen nu en tien jaar is de verwachting dat er een derde minder jeugdaanwas binnen de sportverenigingen en dus ook bij Boxtel plaatsheeft", hield Pronk de aanwezigen voor. ,,Dat is een ontwikkeling waar we nu reeds oog voor moeten hebben. De toestroom binnen het meisjesvoetbal is opvallend."

De groei van het meisjesvoetbal kan doorontwikkelen onder invloed van het in Nederland in juli en augustus te houden Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. ,,Het voetbal binnen onze club leeft door de wekelijkse enthousiaste inbreng van vele vrijwilligers", sprak Pronk.

En die vrijwilligers stonden centraal naast de vele jubilarissen. Frans van den Besselaar werd gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Hij omschreef 'BOC' als 'verreweg de mooiste club van Boxtel'.

SOCIALE MEDIA

Voorzitter Pronk noemde én roemde ook nog vele andere ontwikkelingen binnen de club. Hij stond stil bij de prima prestaties van het sterk verjongde eerste elftal. Ook noemde hij het positief dat er komend seizoen weer tien seniorenelftallen in het rood-wit actief zullen zijn. ,,We moeten mét elkaar samenwerken en we moeten niet tégen elkaar opereren. Sociale media moeten positief worden gebruikt. Nu is het tijd voor een verdiende voetbalvakantie.". Half augustus begint het nieuwe seizoen.

HULDIGING

In een zonnig decor was vrijdagavond veel tijd ingeruimd voor de jubilarissen. In een gezellige sfeer kregen zij, bewierookt door presentator Berry Dankers, hun eerbetoon.

Frans van Heesch (72) en Cees Mosink (70) zijn al zestig jaar actief voor de Munselclub. Peter van den Broek, telg uit een rasechte BOC-familie vierde zijn gouden lidmaatschap.

Antal van Brussel, Frans van den Biggelaar, Mark Mosink, John van de Langenberg, Joeri van Kessel en William van Dinther zijn inmiddels vier decennia bij de club. De vele verdiensten van de jubilarissen kwamen treffend aan de orde. De blijken van waardering vonden hun weg.

Deze afsluitende verenigingsactiviteit heeft een prachtige plek op de activiteitenkalender gevonden. En Boxtel kon terugblikken op een fantastisch voetbaljaar.

FOTO BOVEN: De jubilarissen van RKSV Boxtel. Van links naar rechts staan Peter van den Broek, Antal van Brussel, Frans van de Biggelaar, John van de Langenberg, William van Dinther, Mark Mosink, Frans van Heesch en Cees Mosink. Op de foto ontbreekt Joeri van Kessel. (Foto: Daisy Renders).


'GROTER SJEF VAN RUNPLEIN BESPREEKBAAR'

SP kaart parkeersituatie bij voetbalclub RKSV Boxtel aan

Omwonenden van sportpark Munsel ervaren parkeeroverlast op wedstrijddagen, maar ook steeds vaker tijdens trainingsavonden van voetbalclub RKSV Boxtel. Dat schrijft de SP-fractie in een brief aan het college van B. en W. Raadslid Marco Bressers vraagt de problemen snel op te pakken.

Buiten het feit dat buurtbewoners hun eigen auto niet kwijt kunnen, is ook de verkeersveiligheid in het geding, stelt Bressers. Dat komt met name omdat het overzicht op de weg wordt belemmerd


door auto's die half op stoepen worden geparkeerd. Ook vraagt de SP om het Sjef van Runplein, zoals het parkeerterrein sinds 2013 heet, uit te breiden ten koste van het aanpalende grasveld.

Wethouder Herman van Wanrooij, die zowel verkeer als sport in zijn portefeuille heeft, zegt dat de problemen hem bekend zijn. Wat hem betreft is uitbreiding van het parkeerterrein bespreekbaar; hij denkt daarbij om zogeheten grasbeton te gebruiken. Dat zijn 'tegels' waar gras doorheen groeit. ,,We kiezen het liefst voor zo min mogelijk asfalt. Daarover is een paar weken geleden ook gesproken met het bestuur van de voetbalclub. Dat grasbeton zou ook gebruikt kunnen worden in plaats van de halfverharding van het huidige parkeerterrein. Met zelfwerkzaamheid van de leden van de voetbalclub zou zo'n verbetering wellicht met een beperkt budget gerealiseerd kunnen worden."

STOF OF MODDER

Voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel zegt dat al jarenlang met de gemeente over de verbetering van de parkeerplaats wordt gesproken: ,,Bij droog weer stoft het enorm en als het regent is het één grote modderpoel." Hij zou het liefst zou hij zien dat het terrein geasfalteerd of bestraat wordt. ,,De gemeente heeft inderdaad gevraagd om daarvoor als leden zelf mee de handen uit de mouwen te steken. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit een karwei is dat je 'met de schop' kunt uitvoeren. Daar is groot materieel voor nodig..."


Jeu de boules Gemonde

Initiatief De Dorpstafel organiseert dinsdag 13 juni om 10.00 uur een potje jeu de boules bij de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde. Meedoen is kosteloos en iedereen is welkom om een balletje te gooien. Deelnemers kunnen hun eigen jeu-de-boulesspullen meenemen, maar ter plekke zijn ook ballensets te leen.