Boulestoernooi

ten bate van

Wensambulance

Jeu-de-boulesvereniging De Walnoot organiseert maandag 19 juni een toernooi ten bate van stichting Wensambulance. De gehele opbrengst is voor de stichting. Dankzij de hulp van sponsors zijn er prijzen voor de winnaars.

Wensambulance Brabant helpt terminaal zieke patiënten naar hun favoriete plek te vervoeren. De stichting wil op die manier de laatste wensen van mensen vervullen. Het toernooi begint om 11.00 uur op de jeu-de-boules-baan aan Selissen 25. Deelname kost drie euro. Aanmelden kan vanaf 10.00 uur op locatie. Meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl, via telefoonnummer 06 28 89 87 33 of via e-mail: paulusencorien@ziggo.nl.

Vierde plek voor

Karssemakers

bij EK in Mill

Kay Karssemakers (12) van het HMX Nofear Husqvarna Racing team heeft in het Pinksterweekeinde goede resultaten neergezet tijdens de vierde kwalificatiewedstrijd om het Europees kampioenschap 85cc in Mill. In het dagklassement greep hij met slechts één punt naast het podium en werd vierde.

Zaterdag stond de kwalificatie voor de wedstrijden van een dag later op het programma. De HMX-rijder wist zich met een vierde plaats in de 85cc klasse zonder problemen te plaatsen.

Kay pakte zondag zowel in de eerste als tweede manche kopstart en wist op de respectievelijk vijfde en derde plaats over de finish te komen. Tijdens de eerste manche was de kopstart van korte duur. Ondanks enkele tegenslagen - waaronder een val bij een aanvalsmanoeuvre - wist hij zich terug te vechten naar een vijfde plaats.

Tijdens de tweede manche nam Kay opnieuw kopstart. In de tweede ronde moest hij toch de koppositie afstaan. Lang hield hij zich staande op de tweede plaats maar hij kreeg flinke druk van de derde man. Kay moest één plaatsje prijsgeven en wist na een sterke wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen.

Kay moest na de wedstrijd genoegen nemen met een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EK wist de motorcrosser op te klimmen van een zevende naar een vierde plaats. De laatste selectiewedstrijd om het Europees kampioenschap staat over twee weken op het programma in het Duitse Schwedt. Kay zal echter zaterdag 10 en zondag 11 juni eerst aan de start verschijnen in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Son en Sint-Isidorushoeve.