Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KLEIN ZWITSERLAND TE STERK IN FINALE

Hockeymannen MEP tweede in Silver Cup

De hockeymannen van MEP speelden afgelopen weekend in Ede de finalewedstrijden om de Silver Cup. Zaterdag was de ploeg van Erik Verzijden in de halve finale nog te sterk voor Oss (6-3), maar in de finale die op Eerste Pinksterdag werd gespeeld moesten de Boxtelaren buigen voor het sterke Klein Zwitserland (0-2).

Zaterdag was MEP in de eerste helft tegen Oss continu in balbezit op de helft van de tegenstander. Dat resulteerde in een 0-3 ruststand door twee goals van Thijs van Geel en een van Guus van Gardingen. In de tweede helft werd het meer een wedstrijd van twee kanten en werd er door beide ploegen driemaal gescoord.

Door doelpunten van Jos van der Pluijm, Tom StrĂ¼ber en Nard van Geel kwam de eindstand op 6-3 en bereikten de Boxtelaren de finale op zondag. Daarin werd het Haagse Klein Zwitserland de tegenstander. Een affiche dat deed denken aan de glorieperiode van beide teams in de hoofdklasse in de jaren zeventig en tachtig.

BEKENDE NAMEN

Opvallend was dat bij beide teams in Ede dezelfde bekende namen op de spelerslijsten stonden als in het verleden. Excelleerden in de jaren tachtig bij de Klein Zwitsers Van Grimbergen en Steens, anno 2017 spelen hun zonen in de hoofdmacht van KZ. Hetzelfde geldt ook voor MEP waar we de namen tegenkomen van Langenhuijsen en Van Geel.

MEP speelde een uitstekende finale, waarin Klein Zwitserland toch over meer kwaliteit bleek te beschikken, in beide helften eenmaal scoorde en terecht de Silver Cup pakte. Verdediger Steven Rath vond dat MEP in een fantastische pot eervol strijdend ten onder was gegaan en roemde de steun van de MEP-supporters.

LEERZAAM SEIZOEN

MEP kan terugkijken op een prima en vooral leerzaam seizoen. Coach Verzijden loodste zijn mannen zowel naar de play-offs als de bekerfinale. Een geweldige prestatie als men bedenkt dat van de zes bekerwedstrijden MEP er slechts een in sportpark Molenwijk speelde. De finale levert MEP toch nog een troostprijs op, namelijk deelname in het volgend seizoen aan de Gold Cup waarin de Boxtelaren mogelijk hoofdklasseteams loten.

EEN BRUG TE VER

Promotie naar de overgangsklasse was dit seizoen een brug te ver. Na de zomervakantie krijgt MEP een unieke kans omdat vanwege de nieuwe competitie-indeling met de promotieklasse de eerste drie ploegen automatisch promoveren naar de overgangsklasse. Maar ook dat zal niet makkelijk worden met teams als Venlo en misschien ook weer Helmond.

FOTO ONDER: Pieter Langenhuijsen aan de bal in het duel tussen MEP en Oss, dat door de Boxtelse hockeyers glansrijk werd gewonnen (6-3) en een plek in de finale van de Silver Cup opleverde. Dat duel werd op Eerste Pinksterdag gespeeld.

TEAMFOTO: De mannen van MEP poseren in Ede als verliezend bekerfinalist. Ondanks de teleurstelling na de nederlaag tegen Klein Zwitserland (0-2), mogen de hockeyers trots zijn op hun prestaties in de landelijke bekercompetitie. Het was een opsteker voor de Boxtelse ploeg na de teleurstellend verlopen play-offs. (Foto's: Hans Verberk).

Afbeelding