Afbeelding
Foto:

HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 837 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we het feest van het Heilig Sacrament. De eucharistie is het centrale sacrament binnen de rooms-katholieke traditie. Er is veel nagedacht hoe je toch op een goede en begrijpelijke wijze kunt verwoorden dat brood en wijn Lichaam en Bloed worden van de Heer Jezus, de Christus. Voorbij aan alle theologische discussies – hoe belangrijk ook – is er de overgave aan dit mysterie, is er de aanbidding van deze wijze van aanwezigheid van de Heer te midden van zijn kerkgemeenschap. Het gaat steeds om communie; vereniging in hart, ziel en lichaam met Zijn aanwezigheid.

* Bloedprocessie. Zondag wordt in Boxtel de jaarlijkse Heilig Bloedprocessie gehouden. Deze begint om 15.00. Rond 16.15 is in de Sint-Petrusbasiliek de afsluitende plechtigheid.

* Autozegening. Zondag wordt van 11.30 tot 12.30 de jaarlijkse autozegening gehouden op de Markt in Boxtel.

* Liturgische kalender. Dinsdag heilige Antonius van Padua, priester en kerkleraar; woensdag heilige Lidwina, maagd.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend van 09.00 tot en met 12.00 via (0411) 67 22 15 en via e-mail info@heilighartparochie.nl. Buiten de openingstijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten vindt men alle belangrijke gegevens van de Heilig Hartparochie ook op de website www.heilighartparochie.nl. Men kan ons ook vinden op Facebook.

* Uit de agenda. Woensdag 19.30 contactberaad bijeenkomst pastoraal centrum; donderdag 15.30 KomenZie koetshuis Duinendaal; vrijdag 16 juni 19.00 tienerpastoraat koetshuis Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Huwelijk. Zaterdag 10 juni trouwen in de Sint-Petrusbasiliek Alex Galbutdi en Yana Zhyhan.

* Gedachtenisviering Assumptionisten. De jaarlijkse gedachtenisviering voor alle overleden assumptionisten is op woensdag 14 juni om 15.00 in de Sint-Petrusbasiliek.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer waarop men de parochiebijdrage kan storten is IBAN NL38 RABO 0108 8603 37.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 18.30 (samenzang); zondag om 09.00 stille heilige mis en om 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor en gilde-eer). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de liederen van Messe brève in C van Gounod.

* Orgelprogramma. Pachelbel: Ciacona in D-dur; Pasquini: Toccata con lo Scherzo del Cuculo; Boëllmann: Prière à Notre-Dame; Vierne: Cortège.

* Sacramentsdag. Omdat het feest van Sacramentsdag veel beter aansluit bij de thematiek van de Heilig Bloedprocessie, vieren we in de Sint-Petrusbasiliek dit weekend Sacramentsdag, dus een week eerder dan gebruikelijk. In verband daarmee wordt het feest van de Heilige Drievuldigheid in de Sint-Petrusbasiliek een week later gevierd.

* Collecte Salonta. Na afloop van de vieringen van dit weekend wordt in de Sint-Petrusbasiliek de jaarlijkse inzameling gehouden voor onze zusterparochie in Salonta (Roemenië).

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Rie Rutten- v. Baarsen (mgd).

ZONDAG Sacramentsdag, 10.30 An v.d. Steen (mgd); Wim en Anneke v.d. Meijden- v. Zeeland (mgd); Hetty v.d. Eerden (mgd); Huub Verhoeven (mgd); Leo Santhamaryadas; voor een duurzame plek voor de kleding en de verstelwerkzaamheden.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen. 15.00 gedachtenisviering assumptionisten.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek pater Hans de Visser met gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Johannes Timmermans-Jansen (gef. jgt); Lambertus v.d. Langenberg en Hendrika v.d. Langenberg-Bressers (jgt); Cor v.d. Zanden (jgt); Wim v.d. Laar (mgd); Cisca v. Vlokhoven- v.d. Sande (mgd); Jan v.d. Sloot (mgd); Bertie v.d. Wiel-Huijbregts (mgd); Wout Franken (verj); ouders Van Kasteren-Traa (verj); ouders Kreijveld-Roestenburg (verj); Harrie Damen (verj); overl. ouders Van Vlokhoven; Wil en Tonnie v.d. Laar-Robben; ouders Van Haaren-Beerens.

MAANDAG 09.00 stille mis (bijsacristie). Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intentie voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille mis (bijsacristie). Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intentie voor alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Overlijden. Afgelopen zaterdag is in de kerk afscheid genomen van Mies Bressers (67), waarna hij te rusten is gelegd op de begraafplaats van Sint-Jans Onthoofding. Dat hij mag delen in Jesus' Verrijzenis.

* Pauselijke onderscheiding. Zondag ontving parochievrijwilliger Jo Welvaarts na afloop van de eucharistieviering, uit handen van pastoor Jacques Grubben, de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice voor zijn jarenlange verdiensten voor de parochie.

* Nederlandse missionarissen. Ook deze zondag wordt er in de kerk nog gecollecteerd voor de Week Nederlandse Missionarissen.

* Aandacht voor zieken. Men kan hierbij een beroep doen op de Zonnebloemafdeling Liempde die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaan. Een afspraak maken kan via (0411) 63 16 95.

* Welkom in de pastorie. Men is zaterdag welkom in de Liempdse pastorie tussen 10.30 en 11.30 voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Pijnenburg- v.d. Heijden (jgt); overl. ouders Jan en Nellie Hesius-Klomp; overl. ouders Bernhard en Nellie v.d. Heijden-Versteijnen (verj. moeder).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Berichten die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro; dat bedrag kan men in een gesloten envelop met de naam en de datum voor de intentie achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus doen.

* Overleden. Vrijdag is in de kerk afscheid genomen van Jos v.d. Loo, die 27 mei op bijna 91-jarige leeftijd is gestorven.

* Missionarissen. De collecte voor de Week Nederlandse Missionarissen heeft 61,10 euro opgebracht.

* Agenda. Zaterdag 17 juni 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, telefoon (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk: Chris Snik, telefoon 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, (0411) 67 31 51 of Helma Rombouts, (0411) 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry v.d. Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan v. Kasteren zijn dan aanwezig. Men kan dan ook misintenties opgeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Henny v.d. Berg (verj); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Afgelopen week is afscheid genomen van Martien Bergman (68). Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Wim v. Grinsven; Riet Vermeiren-Toelen; Jan Troeijen.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 15 juni komt om 18.45 de Emmausgebedsgroep bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst van Schrift en Tafel die geleid wordt door ds. B.J. van Haarlem uit Eindhoven. Voor de kinderen is er lange Paks. Zij hebben hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Siep Weiland.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Voor zaken die de kerkenraad betreffen, kan men contact opnemen met de heer B. Aalbers, telefoon 06-10 01 84 00 of de scriba, mw. N. Wassenaar, tel. (0411) 67 45 35.


Verzamelaarsbeurs

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars houdt zondag 11 juni van 10.00 tot 13.00 uur haar maandelijkse ruilbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot. Op de beurs kan men onder meer bidprentjes, munten, postzegels, briefkaarten en sigarenbandjes ruilen. Speciale aandacht is er voor Mini Coopers. De toegang bedraagt één euro, kinderen betalen 25 eurocent.

Jo Welvaarts
krijgt pauselijke
onderscheiding

Jo Welvaarts van de Heilig Hartparochie is tijdens de eucharistieviering in de Sint-Jans Onthoofdingkerk te Liempde gedecoreerd met de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.

Welvaarts is al jarenlang actief als vrijwilliger, eerst voor de parochie Sint-Jans Onthoofding Liempde, nu voor de Heilig Hartparochie. Zo was hij jarenlang vicevoorzitter en bestuurslid van het Liempdse kerkbestuur, coördinator van de lectorengroep en lid van de interparochiële vereniging. Bovendien zette hij zich in voor kwartaalblad De Ontmoeting en was hij administrateur van de misintenties. Sinds 1989 is hij acoliet, tijdens zondagsvieringen en uitvaarten. Pastoor Grubben overhandigde de oorkonde en speldde de onderscheiding op. ,,Dik verdiend", zo sprak de pastoor. ,,Van harte gefeliciteerd. We vertrouwen erop dat je je nog jaren kunt en mag inzetten voor onze mooie parochie." Vervolgens ontstond er een spontane receptie in de Liempdse kerk.

FOTO ONDER: Pastoor Jacques Grubben (rechts) decoreerde Jo Welvaarts zondag met de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. (Foto: Jo Custers).