Afbeelding
Foto: Marria van den Hoven

Verborgen Schatten

Vorige maand hebben we een fotowedstrijd uitgeschreven met als thema "verborgen schatten van Selissenwal". Dit merelnest is zo'n verborgen schat, maar deze foto is niet ingezonden voor de wedstrijd. Ben je benieuwd welke foto's dan wel, kom op zondag 25 juni tijdens de Boxtel en route dag naar fototentoonstelling in de Walnoot, dan kun je mee beslissen welke ingezonden foto, de winnende foto is.

Verborgen schatten is het thema van de Boxtel-en route dag op zondag 25 juni. De verborgen schatten die we in de wijk Selissenwal denken te hebben blijven helaas verborgen. In de Walnoot is die dag een fototentoonstelling met foto"s, ingezonden door wijkbewoners voor de fotowedstrijd, van de "nieuwe" schatten in onze wijk, maar er zijn foto's van "oude" schatten. De fotoclub heeft de tentoonstelling samengesteld. De Walnoot is die dag open vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur.
Om de tentoonstelling muzikaal te omlijsten treedt De Boxtelse City band op bij of in De Walnoot.
De Amaliaschool is die dag ook open, daar kan op zoek gegaan worden naar een schat en ook op de Geitenwei kun je rondlopen en kijken of er in de stallen mogelijk nog iets verborgen ligt.
IN HET ZONNETJE
Toen de foto's hier boven gemaakt werden was het al dik over de 20 graden en het zou nog veel warmer worden. Maar zij waren aan het werk. Onmisbare schatten voor onze wijk! Ze schoffelen en harken, ruimen heel veel rommel op die door ons achteloos op straat gegooid wordt. We vonden dat ze wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Want wat ze doen is eigenlijk heel ondankbaar werk, als ze net alles opgeruimd hebben ligt het zo weer vol met allerlei rommel en kunnen ze weer opnieuw beginnen.

Dommellandje
Een mooi plekje om ook eens een kijkje te gaan nemen op de Boxtel-en-route dag is het Dommellandje, de plek waar vroeger het slachthuis heeft gedaan. Bewoners hebben daar een moestuintje. Er staan 2 bankjes waar je kunt zitten en genieten van de rust en de natuur. Vooral onder de grote kastanjeboom, met een mooi zicht op de Dommel is het met warm weer goed toeven. Het landje ligt een beetje verborgen. Er worden hier regelmatig stenen opgegraven van het oude slachthuis, maar tot nu toe helaas nog geen verborgen schat . Het Dommellandje, achteraan De Tijvert is overdag vrij toegankelijk voor iedereen.