Marvel houdt hardloopcursus

In voorbereiding op de 10 kilometer en halve marathon (21,1 kilometer) van Eindhoven op zaterdag 7 of zondag 8 oktober organiseert Marvel vanaf zaterdag 15 juli 'Run to the Start': een trainingsprogramma voor starters en gevorderde lopers. Met persoonlijke begeleiding helpt de Boxtelse atletiekvereniging deelnemers hun doelstellingen te behalen.

Het trainingsprogramma is gericht op de 10 kilometer en halve marathon en bestaat uit een intake met vragenlijst, een persoonlijk trainingsschema voor de gewenste afstand en twaalf specifieke trainingen op zaterdagen in een groep voor 10 kilometer (vanaf 09.00 uur) of 21,1 kilometer (vanaf 08.30 uur). Daarnaast krijgen deelnemers de gelegenheid om twaalf weken mee te trainen op maandag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur en worden ze drie maanden lid van de Atletiekunie. Mensen die deelnemen aan het het trainingsprogramma voor de halve marathon, moeten minimaal zeventig minuten aan een stuk (ongeveer 10 tot 12 kilometer) kunnen lopen. Deelnemers aan de 10 kilometer moeten minstens 30 minuten (zo'n 5 kilometer) kunnen afleggen.

De kosten bedragen 45 euro per persoon, exclusief deelname aan de wedstrijd in Eindhoven. Inschrijven is mogelijk via www.avmarvel.nl.