Bezoekers van de tweede editie van Lekker Lennisheuvel genieten van de talloze kleine hapjes die lokale ondernemers voor een zacht prijsje presenteerden. (Foto's: Peter de Koning).
Bezoekers van de tweede editie van Lekker Lennisheuvel genieten van de talloze kleine hapjes die lokale ondernemers voor een zacht prijsje presenteerden. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

CULINAIR EVENEMENT VALT IN DE SMAAK BIJ ONDERNEMERS EN PUBLIEK

Lekker Lennisheuvel, tongstrelend…

LINDA VAN DE WIEL

Een explosie van natuurlijke, smaakvolle en veelal biologische producten, zo kan 'Lekker Lennisheuvel' prima omschreven worden. Zondag vond de tweede editie van het gezellige culinaire evenement plaats op een prachtige locatie: natuurpark Boscheind. Ingrid van Veen van Soep d'Ing was samen met Ivan Crost en Jan Blok van La Casa dei Cicchetti en Rianne Doornekamp van theetuin 't Bakhuys initiatiefnemer.

Ivan Crost van La Casa dei Cicchetti lichtte toe: ,,Een aantal jaren geleden stond ik met mijn onderneming op de Herfstfair in Boxtel. Ik sprak daar met Ingrid en zo ontstond het idee om lokale ondernemers bij elkaar te brengen en een culinair evenement te organiseren in ons mooie Lennisheuvel."

Ingrid: ,,Ik ben tevreden over de opzet: het evenement is wat groter dan vorig jaar en we maken beter gebruik van de ruimte. Vorig jaar hebben zich dertien ondernemers gepresenteerd. Dit jaar zijn dat er achttien. Na de eerste editie zijn er wat verbeterpunten geopperd en dat zal na deze editie weer het geval zijn. Ik kan nu al wel vertellen dat er een derde editie komt. Ik ben benieuwd wat deze gaat brengen…"

STREEKMAALTIJD

Tijdens de zonnige middag werden door verschillende lokale producenten van streekproducten, evenals ondernemers uit de regio, allerlei lekkernijen aangeboden. Zo presenteerde De Proosterij zich. Eigenaar Patrick Melis: ,,Ik begon met een starterpakket en ben bier gaan brouwen. Dit was niet lekker en ik ben toen bestaande recepten gaan maken en hebben deze verfijnd om ze zo naar mijn wensen te brouwen. Inmiddels brouw ik mijn eigen bier en geef ik workshops."

Bezoekster Marijke van Nistelrooij proefde één van de door Melis gebrouwen biertjes en liet het zich goed smaken. Ze genoot ook van de middag. ,,Vorig jaar, toen het erg slecht weer was, ben ik ook geweest. Ik vind het een leuk opgezet evenement op een prachtige locatie."

Ook boerderijwinkel De Gevulde Knapzak uit Boxtel was aanwezig. Eigenaresse Erica van der Meijden wist haar onderneming, gevestigd aan de Kapelweg, treffend te omschrijven. ,,Ik heb een winkel voor iedereen die van lekker eten houdt. Al het vlees, fruit en de groenten die we verkopen komen uit de regio. In onze winkel kan men terecht voor een volledige streekmaaltijd", vertelde ze fier.

Voor kinderen bood Lekker Lennisheuvel ook volop vertier. Er stond een springkussen en er was ambachtelijk ijs van de Vughtse ijsboerderij.

ZACHT PRIJSJE

De kracht van Lekker Lennisheuvel zit hem, naast de mooie plek waar het plaatsvindt, in de vele verschillende hapjes en drankjes die de ondernemers voor één euro aanboden. Van ijsthee tot pasta en soep, er was meer dan genoeg te proeven. En dat deden de bezoekers dan ook volop. Er werd daarnaast geen entree gevraagd. ,,Op deze manier is de middag voor een ieder toegankelijk en kunnen er tegen een zacht prijsje allerlei lekkernijen geproefd worden. Wij als ondernemers kunnen ons op deze manier dan weer presenteren", aldus de enthousiaste Ingrid van Soep d'Ing."

Bezoeker Wilbert van Weert genoot van de gezellige middag, zittend aan een picknicktafel en luisterend naar livemuziek, verzorgd door de Beyersland Kapel. ,,Ik vind het leuk dat er wat te doen is in Lennisheuvel. Ik zit hier heerlijk in de zon en ga zo meteen wat hapjes proeven."

Afbeelding