Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

KINDERWENS VAN WILCO VAN DEN BIGGELAAR UIT LIEMPDE VERVULD

500 kilo goud voor het oprapen in speelparadijs Gouden Woud

,,Hier komt een eikenhouten brug waar de kinderen het water kunnen oversteken. En daar zit een waterpomp. Het water stroomt straks in de grote betonnen bak zodat het net als een riviertje gaat stromen. Kinderen kunnen hierin straks het zand zeven om het 'goud' te vinden."

Aan het woord is Wilco van den Biggelaar, samen met zijn vrouw Joanita de eigenaar van speelpaleis Het Gouden Woud. Hij noemt het zijn geesteskindje. ,,Ik heb geen architect ingehuurd, maar aangegeven hoe het eruit moest komen te zien", vertelt Van den Biggelaar. ,,Alles zat in mijn hoofd. En het is er precies uitgekomen zoals ik dat wilde."

NATUURLIJKE OMGEVING

Binnen staat een grote boomstam van achthonderd kilo waar met een kettingzaag uilen uit zijn gekerfd. De vloer is van hout net als de picknicktafels en ook alle speeltoestellen bestaan uit houten palen, planken en metaal. ,,Vanuit hier kijken we direct op natuurgebied De Scheeken", legt Van den Biggelaar uit. ,,Alles moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien, dus daar passen deze speelinstallaties bij. Op plastic toestellen zitten vaak alle kleuren van de regenboog. Ik denk dat kinderen daar helemaal hyperactief van worden. Gevoelsmatig denk ik dat een natuurlijke uitstraling beter is."

NOSTALGIE

De speelboerderij is gebouwd in een stal die Van den Biggelaar samen met zijn vrouw overnam van zijn vader. ,,Bepaalde nostalgische elementen laat ik terugkomen. Zo staat er een grote metalen ton waarin vroeger melk voor de kalfjes werd gemengd. Daar komt goudgele ranja in. Om een link te leggen naar Het Gouden Woud."

PENSIOEN

Hoewel de ondernemer nog in de veertig is, bereidt Van den Biggelaar zich met het speelpaleis al voor op zijn pensioen. ,,Ik heb een bedrijf in persboringen en grondwerken. Dat loopt goed, maar het werk kan ik niet voor altijd blijven doen. Mijn vrouw kwam op het idee om een appartement te kopen en te verhuren. Maar dan wilde ik liever investeren in iets dat ik écht leuk vind", vertelt de ondernemer. ,,Als kind leek het me al leuk om zo iets te hebben, maar ik dacht altijd dat het niet zou lukken. Maar als je ergens in gelooft, krijg je het voor elkaar."

Het eerste kinderfeestje in de speelboerderij staat gepland op 21 juni. De datum van de feestelijke opening wordt later bekend gemaakt. Geïnteresseerden die iets willen organiseren in Het Gouden Woud kunnen contact opnemen via info@goudenwoud.nl of de Facebookpagina van de speelboerderij.

FOTO BOVEN: Wilco van den Biggelaar is bijna klaar voor de opening van speelboerderij Het Gouden Woud. (Foto: Gerard Schalkx).

SUCCESSEN VOOR L'UNION LIEMPDE

Schutter El Kourdi pakt zilver

Handboogschutter Youssef el Kourdi van L'Union, heeft zich zaterdag op de nationale bondskampioenschappen in Schijndel van zijn beste kant laten zien. Met een inhaalrace in de tweede wedstrijdhelft wist hij knap in de derde klasse recurve het zilver op zijn conduitestaat bij te schrijven. En daar zag het na de eerste ronde niet naar uit.

El Kourdi startte het kampioenschap in de eerste twee series goed en nestelde zich daarmee meteen aan kop van het tussenklassement. Maar daarna leek de start van de vastenmaand Ramadan hem parten te spelen. Hij zakte in de volgende drie series terug en gaf flink terrein prijs.

In de tweede wedstrijdhelft pakte de Liempdenaar de draad goed op en begon aan een stevige opmars waar alleen de latere nummer drie Erik Troost uit Zoetermeer antwoord op had. Zelfs de latere kampioen Karen van Rijn uit Steenwijk moest voor haar titel vrezen. Maar het was nét niet genoeg. Met een prima score van 227 kwam El Kourdi uit op een totaal van 439 punten, vier punten te weinig om Van Rijn van de eerste plaats te stoten.

In de tweede klasse recurve nam Johan Holsken namens L'Union deel aan de nationale bondskampioenschappen. Hij startte matig, maar kwam daarna goed op dreef. Met een nette score van 222 punten stond hij na de eerste wedstrijdhelft vierde in het tussenklassement. Na de pauze deed Holsken er een schepje bovenop, maar met een totaal van 447 punten moest de Liempdenaar alsnog het brons aan concurrent Janssen laten.

Drie schutters van L'Union Liempde deden zondag mee aan het NK eerste klasse compound. Eef Quinten, Bert van de Wiel en Erik van der Velden eindigden teleurstellend op de plaatsen 19, 20 en 23.