SPECTACULAIRE WINST LEIDT TOT FINALE NACOMPETITIE

Boxtel klopt op deur van derde klasse

In de thuiswedstrijd tegen Schadewijk uit Oss was Boxtel niet verder gekomen dan 0-0, dus het was duidelijk dat er zondag een moeilijk uitduel te wachten stond. Het werd een spectaculair duel, waarbij Boxtel steeds op voorsprong kwam. Na een 2-2 ruststand eindigde de wedstrijd 3-4, met een opvallende rol voor Jesse van Homelen. Hij scoorde tweemaal, maar kreeg ook een rode kaart, waardoor er voor hem een schorsing te wachten staat. Mocht Boxtel de laatste tegenstander Taxandria verslaan, dan speelt de club samen met DVG en ODC komend seizoen allen in de derde klasse.

Schadewijk probeerde hetzelfde als in de eerste wedstrijd. Meteen werd de bal goed rondgespeeld en werden de voorwaartsen aan het werk gezet. Boxtel leunde op de achterhoede, maar speelde onrustig en leed veel balverlies in de beginfase van de wedstrijd. In de twintigste minuut viel ineens de 0-1 toen Mitchell Vogels uit een vrije trap van Mark van de Westelaken de bal eenvoudig binnen bij de tweede paal kon inkoppen. Daniel Foster werd vervolgens binnen het 16-metergebied in de rug gelopen, maar de scheidsrechter vond dit geen penalty waard. Schadewijk had behendige voetballers maar speelde niet als team. Veel aanvallen strandden met schotjes op doel, maar daar had doelman Tommy Verhagen geen moeite mee.

Het duurde tot de 40e minuut tot Schadewijk écht gevaarlijk werd. Een schot op goal werd weggekopt door Gerben van Boxtel. De bal werd echter opgepikt door een Osse speler die beheerst voor de gelijkmaker zorgde en de bal in de verre hoek schoof. De roodwitten bleven voetballen en kwamen enigszins gelukkig weer op voorsprong toen een voorzet van Foster in eigen doel werd gewerkt. Schadewijk zocht direct weer de aanval. Met een diepe bal werd een speler weggestuurd. Hij kwam alleen op Verhagen af, maar zijn schot ging hoog over. Toch kwam Schadewijk voor rust alsnog op gelijke hoogte toen El Ghezaoui keeper Verhagen verraste met een verdekt schot.

In de tweede helft hadden beide ploegen het zwaar met het warme weer. Er werd gezapig gevoetbald en er gebeurde niet veel. Tot de 57e minuut. Vogels werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken. De toegekende penalty werd door Van Homelen rustig in de hoek geschoten. Schadewijk probeerde het steeds voetballend op te lossen, maar het duurde niet lang totdat de ploeg in de fout ging. De doelman speelde een verdediger aan, maar zijn pass door het midden werd door Van Homelen onderschept en hij zorgde voor de 2-4 door de bal in de lege goal te schieten.

RODE KAART

Schadewijk speelde vervolgens met de lange bal en hield het achter dicht. De Boxtelse verdediging bleef goed overeind. Maar in de tachtigste minuut kreeg Schadewijk een penalty terwijl Vogels in de rug werd gelopen en de bal daardoor op een arm belandde. De scheidsrechter besloot echter toch tot een penalty, waarna de tegenstander de 3-4 aantekende. Vervolgens werd echt alles of niets gespeeld door Schadewijk. De ploeg omspeelde Ricardo van Hamond en Van Homelen probeerde hem af te stoppen. Hij zette zijn lichaam erin en de tegenstander ging naar de grond. Iedereen van Schadewijk vroeg om een rode kaart en de scheidsrechter ging mee in deze beslissing. Vogels wilde in de slotfase een diepe bal wegkoppen, maar werd in de rug gelopen. De bal belandde wederom tegen een arm, maar nu was het een vrije trap, zo'n twintig meter van het doel. Deze werd naast geschoten.

De volgende tegenstander is derdeklasser Taxandria uit Oisterwijk. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 3 (thuiswedstrijd in sportpark Munsel) en maandag 5 juni. Het tweede team van Boxtel speelde gelijk tegen Braakhuizen en kan maandag 5 juni promotie bewerkstelligen.