Afbeelding
Foto: Ingrid de Cort

Unieke prestatie

turnster Tabitta

in De Maaspoort

De getalenteerde turnster Shadé van Oorschot (foto onder) heeft afgelopen week namens haar club Tabitta grote indruk gemaakt tijdens een toernooi in De Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Als eerste turnster ooit kwalificeerde Shadé zich voor een team van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie dat meedoet aan de Flanders Internationale Team Challenge.

Voor veel turnsters was de turnmeeting in 's-Hertogenbosch een oefentoernooi. Voor anderen – de leden van de subgroep uit verschillende Oranjeselecties – een moment om kwalificatie af te dwingen voor internationale wedstrijden van het Nederlandse jeugdteam.

Shadé was vooraf al een serieuze kandidaat om een plaats in een landelijk jeugdteam te halen. Ze turnde de wedstrijd met een hoge moeilijkheidsgraad, maar maakte iets meer fouten dan ze doorgaans doet. Dankzij de moeilijkheid en nette en vooral ook zuivere uitvoering van overige onderdelen wist ze als eerste Tabitta-turnster ooit zichzelf te plaatsen voor een interland waarbij zij met het KNGU-team Nederland mag vertegenwoordigen. Op 11 juni is Shadé erbij in Gent waar toppers uit veertien landen verschijnen.

GOUDEN MEDAILLES

Andere turnsters van Tabitta behaalden ook aansprekende resultaten in De Maaspoort. Zo pakte Eva Roos ook ditmaal een gouden plak en ze deed dat met een verschil van vier punten op de concurrentie. Mijke Jansen veroverde ook een gouden medaille, Lieve van der Zijde was goed voor zilver, Sam Sieben greep het brons. Overige resultaten: 6. Fenne van Haaren; 6. Marilène Liem; 6. Donna van Wijgerden; 7. Celeste Canaan; 8. Floor de Wolf en 11. Yuna van de Wiel. Het was voor de meeste Tabitta-turnsters een goede voorbereiding op het Nederlands kampioenschap.

Nienke Langenhuizen kwam niet in actie. Ze meldde zich met een blessure af voor de kwalificatiewedstrijd in Hongarije en moet revalideren. (Foto: Ingrid de Cort).