BOXTELS HOCKEYTEAM VEROVERT FINALEPLEK

MEP JB1 naar Nederlandse titelstrijd

Het jongensteam JB1 van MEP speelde zaterdag in sportpark Molenwijk de allesbeslissende wedstrijd van het seizoen. Tegenstander van de Boxtelaren was Cartouche, dat geklopt moest worden om een achterstand van twee punten goed te maken.

De wedstrijd begon met wat kleine kansjes over en weer, maar de grote mogelijkheden bleven uit. Zes minuten voor het rustsignaal gaf de keeper van Cartouche een rebound weg en was Jasper de Rooij er als de kippen bij om 1-0 op het scorebord te zetten.

SOLO

De goal kwam voor MEP precies op het juiste moment, want Cartouche kwam steeds meer in de wedstrijd. Na rust was de fitte ploeg onder leiding van Sander van Esch de bovenliggende partij. Conditie speelde een grote rol in deze wedstrijd, want warm was het zeker. Tien minuten na rust begon Bram Schröder aan een solo, die resulteerde in de verdiende 2-0 voorsprong voor de Boxtelse hockeyjongens.

Cartouche kreeg door deze goal een morele dreun en liet daarna de kopjes hangen. Hét moment van MEP om toe te slaan. In de counter van een strafcorner speelde Lucas van Wel de bal het veld over richting Daan Adams, die hem uit de stuit de goal in werkte: 3-0. Over en uit met nog tien minuten te gaan.

Maar MEP bleef doorgaan, op zoek naar nog een doelpunt. En die treffer viel. Adams stichtte gevaar met een sleeppush. De keeper gaf een rebound weg en Omer Iqbal stond op de goede plek om de bal in het netje te leggen: 3-0.

NAAR AMSTERDAM

Met dit resultaat behaalde het jongensteam van MEP een bijzonder resultaat, nota bene op een dag dat hoofdcoach Stijn Koesen ontbrak. Het team plaatste zich voor het Nederlands kampioenschap Super B landelijk. Om deze titel wordt 10 juni gestreden in het bekende Wagener Stadion in Amsterdam.

FOTO BOVEN: MEP-aanvoerder Lucas van Wel in actie tijdens het duel met Cartouche. MEP won en gaat naar de finale van het Nederlands kampioenschap. (Foto: Hans Verberk).