BOXTELSE MOTORCROSSER MAAKT OOK INDRUK IN OIRSCHOT

Kay Karssemakers wint ONK Rhenen

Gedreven bereidde Kay zich voor op de eerste manche. De temperaturen waren een stuk hoger dan in de training waardoor het een zware manche beloofde te worden. De Boxtelse crosser pakte een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon druk te zetten op de leider. Kay loerde op een plaats waar hij de koppositie over kon nemen. Dit moment kwam net na het midden van de wedstrijd. De tweede man gaf zich niet zomaar gewonnen waardoor de HMX-rijder het tempo strak moest houden tot aan de finish. Kay hield het hoofd koel en kwam na een spannend duel als winnaar over de finish.

RUST NEMEN

Nadat hij tussen de manches in de nodige rust had genomen, was hij er klaar voor om ook in de tweede manche te vlammen. Ditmaal kwam hij net iets minder goed uit de startblokken en reed hij na de eerste ronde op de vierde plaats. Kay hield de rijders voor hem goed in de gaten en wist al snel de derde plaats over te nemen. Deze positie was nog niet voldoende voor de eindzege waardoor de Boxtelaar het tempo hoog hield om ook tweede man nog te kunnen passeren. Dat lukte en na vier ronden nam hij de tweede plaats in handen. De kopman had inmiddels al een klein gaatje weten te slaan dat niet meer dichtgereden kon worden. In de slotfase nam Kay geen onnodige risico's meer en sloot de manche af op een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches won hij het dagklassement in Rhenen en pakt hij zijn eerste dagwinst van het seizoen.

GEEN RISICO'S

Tijdens de zevende wedstrijd in Oirschot eindigde Kay op de tweede plaats. In zowel de eerste als in de tweede manche werd hij tweede. Dat leverde hem in het dagklassement ook een tweede plaats op. In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en dook hij op de tweede plaats door de eerste bocht. In de slotfase liet hij een klein gaatje vallen en werden geen risico's genomen om de tweede plaats in gevaar te brengen.

Zomeravondbridge Serenade Liempde

Bridgeclub Liempde houdt van 4 juni tot en met 24 augustus wekelijks op donderdag een zomeravondbridge. Deze vindt plaats in zaal De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde.

Elk bridgepaar is welkom. Wie lid is van een bij de NBB aangesloten bridgeclub, dient ook het bondsnummer door te geven. Er worden namelijk ook meesterpunten toegekend. Inschrijven, per paar, kan tot donderdag 19.45 uur in De Serenade. Een e-mail sturen kan ook: klumpkes91@gmail.com of telefonisch tussen 18.00 en 19.00 uur via nummer (0411) 63 17 59.

De bridgeavonden beginnen om 20.00 uur en duren tot omstreeks 23.00 uur zijn. Er worden zes ronden van vier spellen gespeeld. Deelname kost twee euro, te voldoen bij het inschrijven.

Ook in de tweede manche startte Kay goed toen het starthek naar beneden viel. Hij vertrok op de derde stek. In de beginfase ging de HMX-rijder op jacht naar de tweede man en wist in de derde ronde van de wedstrijd de tweede plaats over te nemen. Echter, de leider had al een gaatje kunnen slaan en de Boxtelaar keek tegen een achterstand van zo'n zes seconden aan. Toch wist hij de achterstand naar de kopman halverwege de wedstrijd terug te brengen naar twee seconden. Meer dan een tweede plaats zat er echter niet in…

Met een tweede plaats in beide manches in Oirschot werd Kay in het dagklassement ook tweede. In de tussenstand om het open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen bezet hij momenteel de tweede plaats. Volgend weekend staat de vierde selectiewedstrijd om het Europees kampioenschap 85cc op het programma in Mill.

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers in actie tijdens de zevende ONK-cross in Oirschot. (Foto: Hans Verberk).

Rugby-jeugd Ducks op Trip naar Engeland

Aankomend pinksterweekend gaan de Cubs van rugbyclub Ducks uit Boxtel hun talent laten zien in Engeland. Zij verblijven aan de kust om vervolgens op uitnodiging van RUFC Horsham twee wedstrijden te spelen.

Binnen rugby is het traditie om bij de jongens en meisjes van de Cubs niet meer op kamp te gaan, maar op Trip. En dat wordt extra mooi als dat in het buitenland kan. Contacten zijn snel gemaakt en de clubs helpen elkaar volop. Rugby verbroedert, ook internationaal. Uit verschillende hoeken komt er altijd snel hulp om de Trip mogelijk te maken: ouders, sponsors en vooral de Cubs zelf nemen allerlei initiatieven om geld bij elkaar te sparen om er een mooie Trip van te maken.

Wie ook eens op een mooie trip wil en rugby wil uitproberen, kan altijd komen kijken op een dinsdagavond. De trainingstijden en andere info staan op www.rcducks.nl

Onderstaande foto is dinsdagavond gemaakt tijdens de open training op D'n Tip in Liempde. Een flinke groep sportieve jeugd maakte daar kennis met de rugbysport door middel van vrolijke oefeningen. (Foto: Peter de Koning)