EERSTE AUDITIERONDE 1 JULI IN MUZIEKHUIS

Jong talent welkom bij Jesus Christ in Concert

MARC CLEUTJENS

'Jesus Christ in Concert' beleeft in 2018 een reprise. De rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zal ook dan integraal uitgevoerd worden, maar in een ander decor en een geheel nieuwe bewerking. Roeland Heesbeen, Dave Hanhart en Anke Heesbeen zoeken nog naar jong talenten...

Beide kartrekkers van de Boxtelse bewerking van Jesus Christ Superstar zijn opnieuw overdonderd door de massale respons van zangers, dansers en muzikanten die een rol willen spelen in deze theaterproductie. ,,Ik denk dat de teller nu op 75 aanmeldingen staat", vertelde Heesbeen deze week. ,,Wat we nog een beetje missen is jong talent. Jeugdige muzikanten en zangers die een rol willen spelen in dit eigentijds verhaal."

Heesbeen, die in 2016 aan de wieg stond van de rockopera, weet zich op weg naar 2018 ondersteund door een projectgroep die bestaat uit Paul van Alphen, Louis Meister, Femke Lagerweij en Gerard Timmermans. ,,We gaan het helemaal anders doen", benadrukt Heesbeen. ,,We willen het verhaal naar deze tijd vertalen en de hedendaagse problematiek in het verhaal verwerken."

Hoe dat precies gaat gebeuren, staat volgens de initiatiefnemer nog niet vast. ,,Jezus was in zijn dagen ook een soort vluchteling. Die problematiek zien we nu ook. Het lijkt me ook wel een aardig idee om de presidenten Donald Trump en Vladimir Poetin op te voeren als hogepriesters."

NIEUWE MUZIEKSTIJLEN

Als het aan de stuurgroep ligt, gaan de arrangementen van de nummers uit de rockopera op de schop, al blijft de verhaallijn en de muziek overeind. ,,We zouden Jesus Christ in Concert graag voorzien van wat extra nummers en nieuwe muziekstijlen. En juist daarvoor zoeken we nog jong talent dat een bijdrage wil leveren", stelt Heesbeen. Belangstellenden kunnen zich nog altijd aanmelden via e-mail: jc2018boxtel@gmail.com. Via dit e-mailadres kunnen ook anderen zich opgeven om in aanmerking te komen voor een rol of actief te worden als vrijwilliger.

Hoewel de locatie van Jesus Christ in Concert 2018 nog niet bekend is, gaat Heesbeen snel aan de slag. Zaterdag 1 juli wordt de eerste auditieronde gehouden in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Het oefenlokaal van onder meer Boxtel's Harmonie staat dan de hele dag in het teken van audities. Volgens de initiatiefnemer worden die dag nog geen rollen toebedeeld. ,,Na de zomervakantie volgt een tweede auditieronde waarna we de rollen verdelen. We willen eerst zien welke talenten zich hebben aangemeld."

TWEE UITVOERINGEN

Heesbeen verwacht dat Jesus Christ in Concert volgend jaar tweemaal wordt opgevoerd. De kartrekker van het project zoekt met de stuurgroep nog naar een locatie die past in een geactualiseerde uitvoering van de rockopera. De voormalige Heilig Hartkerk staat niet op het lijstje, ook enkele andere locaties zijn afgevallen. ,,De zoektocht gaat dus door. Mogelijk komen we terecht in een industrieel decor waar ook muziekstijlen als rap en streetdance tot zijn recht komen."


Boxtel huldigt

kampioenen

in Bon Salon

Spiegeltent Bon Salon, die in juni drie weken terugkeert naar kasteelpark Stapelen, biedt zaterdag 24 juni onderdak aan de jaarlijkse huldiging der kampioenen. De organisatie is in handen van Kees Bekers, Ad van Boxtel, Eric Peeters en Jan Staats, die onder de vlag van Boxtel Vooruit opereren.

Volgens Staats is er nog steeds ruimte om kampioenen aan te melden. Volgens de mede-organisator van de huldiging valt de respons nog enigszins tegen. De dag der kampioenen bestaat uit de huldiging van mini's, pupillen, junioren en senioren van alle sportclubs in Boxtel. Ook individuele sporters komen in aanmerking. Voorwaarde om mee te doen aan de huldiging is dat een kampioen in Boxtel moet wonen en lid is van een club die is aangesloten bij een landelijk erkende sportbond. De organisatoren roepen clubs en begeleiders op om de kampioenen uiterlijk 1 juli per e-mail op te geven. Dat kan via e-mail: e.j.d.peeters@home.nl.