Met in totaal zeven medailles, waaronder twee gouden, is het Zuid-Nederlands kampioenschap voor zwemmer Luc van Eijndhoven (15) succesvol verlopen. (Foto: Albert Stolwijk).
Met in totaal zeven medailles, waaronder twee gouden, is het Zuid-Nederlands kampioenschap voor zwemmer Luc van Eijndhoven (15) succesvol verlopen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

ZUID-NEDERLANDSE TITELSTRIJD EINDHOVEN

Nogmaals gouden plak voor Boxtels zwemtalent

Ook in het laatste van twee weekeinden, waarin gestreden werd om de Zuid-Nederlandse kampioenstitel zwemmen voor jeugd en junioren, heeft Luc van Eijndhoven (15) het erepodium beklommen. Waar hij een week eerder al goud won op de 1.500 meter vrije slag, werd hij zaterdag in deze discipline eerste op de 400 meter. Bovendien ging Luc met een zilveren (400 meter wisselslag) en bronzen (100 meter rugslag) medaille naar huis.

In het Eindhovense zwemstadion Pieter van den Hoogenband werd twee weekeinden op rij het zwemkampioenschap van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gehouden.

Met een oogst van in totaal zeven medailles, mag de titelstrijd als succesvol worden bestempeld voor de scholier van het Baanderherencollege.

Luc, die deel uitmaakt van het Opleidings Centrum Talenten van zwemclub De Warande in Oosterhout, won de 400 meter vrije slag zaterdag in 04.29,34 minuten. Een dag later verbeterde Luc op de 400 meter wisselslag zijn persoonlijk record met 17 seconden, waarmee hij als tweede eindigde. Bovendien boekte hij met 05.11,01 minuten een zogeheten limiet voor het Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap dat van 15 tot en met 18 juni wordt gehouden in Eindhoven; daar mag hij nu op tien afstanden starten.

Het brons op de 100 meter rugslag bereikte het Boxtelse zwemtalent zondag in een tijd van 01.06,79 minuten. Op de 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag viel Luc niet in de prijzen, ondanks dat hij op deze afstanden zijn persoonlijke records verbeterde.

Naast het goud op de 1.500 meter vrije slag, veroverde Luc in het weekeinde ervoor zowel zilver op de 200 meter vrije- als de 200 meter rugslag. Bovendien legde hij beslag op het brons bij de 200 meter.

Het binnenseizoen zit er nu bijna op. Na het NJJK stapt Luc over op het lange-afstand-zwemmen in open water. In september vorig jaar won hij in deze discipline de nationale titel in zijn leeftijdscategorie op de 2,5 kilometer.


Regiomix jeu de boules

Het open regiomix-toernooi dat wekelijks wordt gespeeld bij jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag gewonnen door Ben van Casteren met 3/25 punten. De overige spelers in de top vijf waren Ben Heutink (3/21), Jo van der Heijden (3/20), Ad Pennings (3/19) en Marlies van Vught (3/12). Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.