Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SPROOKJE OVERGANGSKLASSE IS UIT VOOR HOCKEYERS

Leonidas in drieluik te sterk voor MEP

De mannen van hockeyvereniging MEP begonnen hoopvol aan hun play-offavontuur. Op Hemelvaartsdag werd in Rotterdam knap gelijkgespeeld (2-2) tegen Leonidas en vervolgens via de shoot-outs gewonnen. Het tweede duel werd onder tropische omstandigheden afgewerkt in sportpark Molenwijk en binnengesleept door Leonidas. De Rotterdamse ploeg was zondag in het beslissende duel uiteindelijk te sterk voor MEP.

Donderdag werd van beide kanten zeer voorzichtig gespeeld en het werd een kwestie van aftasten. Twee strafcorners van Floris Verheijen en voortreffelijk keeperswerk van Paul Gruijthuijsen bij de shoot-outs zorgden ervoor dat de eerste winst voor MEP was. Toen leek het een kwestie van afmaken in Boxtel.

AMBIANCE

Onder tropische omstandigheden en in een geweldige sfeer werd zaterdag de tweede wedstrijd in sportpark Molenwijk afgewerkt. Veel supporters, tromgeroffel en blauw/witte vreugdevuren zorgden voor de omlijsting. Opnieuw begonnen beide ploegen voorzichtig en werd ook duidelijk dat de Rotterdammers de kunst van het verdedigen uitstekend verstonden.

In de tweede helft nam MEP iets meer initiatief en dat opportunisme werd de Boxtelaren fataal. De ploeg zat met veel veldspelers op de helft van Leonidas en door pijlsnelle en messcherp uitgevoerde counters werd de thuisploeg op een 0-2 achterstand gezet. Boxtel dwong wel kansen af, getuige de vele strafcorners, maar het vizier van de schutters stond niet op scherp en het geweldige keeperswerk van de Leonidas-doelman belette het scoren. Een keeperswissel voor een extra veldspeler zorgde in de slotfase nog voor 0-3.

UITPUTTINGSSLAG

Zondag was het opnieuw heet en dreigde het een uitputtingsslag te worden. De extra drinkpauze was meer dan welkom, maar kon MEP uiteindelijk niet redden. Er lag een enorme druk op de ploeg en de wedstrijd werd een kopie van zaterdag. MEP oogde technisch beter, zette meer druk, maar liep opnieuw twee keer in het mes: 0-2. Ook de vele corners mochten niet baten. De ploeg deed eigenlijk alles goed, behalve scoren. En natuurlijk hielden de meer ervaren Rotterdammers twee keer in Boxtel de nul. De relatief jonge Boxtelse ploeg maakte kennis met het play-offhockey en daar gelden andere wetten dan in de competitie.

De deceptie is groot. Niet MEP, maar Leonidas speelt nu voor een plek in de overgangsklasse tegen Alkmaar. Voor de Boxtelaren is het sprookje over en uit. De hockeyers moeten nu proberen de accu weer op te laden voor komend weekend in Ede. Daar vinden de finales plaats voor de Silver Cup. MEP begint zaterdag 3 juni om 15.00 uur tegen Oss. Coach Erik Verzijden zal er alles aan doen om deze 'troostprijs' mee naar Boxtel te nemen.

FOTO BOVEN (GROOT): Stijn Koesen probeerde zaterdag twee verdedigers van Leonidas voorbij te spelen. MEP streed hard in de play-offs, maar moest na drie duels toch het hoofd buigen voor de tegenstander uit Rotterdam. (Foto's: Hans Verberk).


Jos van der Pluijm gaat onderuit in de beslissende wedstrijd tegen met Leonidas in sportpark Molenwijk.