Afbeelding
Foto: Rob Baayens

LENNISHEUVELNAAR (21) MAAKT VAN PASSIE ZIJN BEROEP

Rob's Vogelhof op de buis bij SBS6

LONNEKE HOONDERT

Zestig vogels, een arena waar liefst honderd toeschouwers kunnen plaatsnemen én dagelijks professioneel bezig zijn met je grote passie. Rob Baaijens (21) uit Lennisheuvel begon jaren geleden met het houden van vogeltjes als hobby, maar had nooit durven dromen dat het zóver zou komen. Rob's Vogelhof bij boerderijterras Jacobushof is een échte publiekstrekker. Ook buiten Lennisheuvel heeft het bedrijf naam gemaakt. Televisiezender SBS6 kwam vorige week nog op bezoek...

Jaarlijks strijken duizenden mensen neer in de arena om de gevederde dieren van Rob van dichtbij te bewonderen. Ervoor en erna nuttigen ze een kopje koffie met appeltaart of schuiven ze aan voor een lunch met streekproducten uit Het Groene Woud. De prijs die gasten betalen is ínclusief het rustgevende uitzicht op de koeien die tevreden in de stal staan te herkauwen. Het café en de stal worden namelijk gescheiden door een grote glazen wand.

SBS6 was nieuwsgierig naar de unieke boerderij aan de rand van de Kampina en stuurde de cameraploeg van het programma Bruisend Horeca langs om de boerderij én Rob en zijn vogels vast te leggen. ,,Het was een superleuke dag. We hebben meer gelachen dan gefilmd", grapt Rob. Hij vindt het een eer dat de zender langskwam. ,,De productiemensen vonden het zo'n bijzondere plek dat we zelfs in twee afleveringen terug te zien zijn."

GROOTSTE IJSVOGEL

Tijdens de show vliegen niet enkel imposante roofvogels en uilen over. Naast een Europese zeearend, verschillende gieren en woestijnbuizerds komen onder meer papegaaien, eenden, een kookaburra - de grootste ijsvogel van de wereld -, een schildraaf en een getrainde krielkip voorbij.

De voorstellingen zijn adembenemend, maar hebben ook een educatief randje. ,,Ik wil vooral het natuurlijke gedrag van vogels laten zien", vertelt Rob. ,,Je zult hier geen papegaai op een fietsje treffen. Het welzijn van de dieren staat voorop. Een enkeling mag ze aanraken. Op braderieën zie je vaak dat mensen tegen betaling op de foto mogen met een uil of


Winnaar van
Boxtelaartjesweek
krijgt luxe tuinset

Pashouders die eind maart deelnamen aan de Dol Dwaze Boxtelaartjesweek maakten kans op een van de 150 waardebonnen van 20 euro. Daarnaast werden drie hoofdprijzen verloot. Marloes Hendriks was winnaar van de luxe tuinmeubelset die Tuincentrum Boxtel beschikbaar stelde en kreeg haar prijs onlangs uitgereikt door eigenaar Sjaak van Engelen.

Bijna dertig winkeliers namen deel aan de Dol Dwaze Boxtelaartjes Weken, een initiatief van stichting Brabants Centrum. Er werd volop gespaard door pashouders. Wie daarnaast nog eens vijfhonderd Boxtelaartjes extra inleverde, dong mee naar een van de drie hoofdprijzen. Eerder ontving Sylvia van Abeelen haar prijs, een uitgebreid borrelbuffet van Proef! Culinair, de winkel aan de Molenstraat. Vorige week was het de beurt aan Marloes Hendriks. Zij mocht een tuinset uitzoeken bij het tuincentrum aan de Vuurijzer. (Foto rechts: Tuincentrum Boxtel).

arend. Dat doen we niet hier." De inwoner van Lennisheuvel traint de dieren op een positieve manier. ,,Daarnaast zitten alle vogels los in een volière."

VOLLE TRIBUNES

Twee jaar geleden stond er slechts één show per maand op het programma, toen nog bij de stallen. Dat bleek zo populair dat Rob inmiddels wekelijks op zondag om 14.30 uur laat zien wat de vogels kunnen. Daarnaast is er in de oneven weken ook op woensdag om 14.30 uur een vogelvoorstelling. ,,Tijdens het hoogseizoen zitten de tribunes altijd vol. Verder geef ik veel workshops. Ook teambuildingarrangementen voor bedrijven. Die zijn erg in trek. De deelnemers komen uit het hele land."

Rob is zondag 4 juni en zondag 11 juni tussen 16.00 en 16.30 uur te zien in Bruisend Horeca op SBS6. Kijk voor meer informatie op www.robsvogelhof.nl.

BOVENSTE FOTO: De vogelshows van Rob Baaijens bij boerderijterras Jacobushof in Lennisheuvel zijn zo populair dat hij vorig jaar een arena liet bouwen met tribunes. (Foto's: familie Baaijens).


Afbeelding
Rob Baaijens uit Lennisheuvel kreeg bezoek van een cameraploeg van SBS6.