Foto: Gerard Schalkx
Foto: Gerard Schalkx Foto: Gerard Schalkx

'GOEDE BUREN' AAN DEN BERG IN LIEMPDE

Van oude melkkar tot fonkelnieuw eierkraampje

Het gezegde 'beter een goede buur dan een verre vriend' gaat aan de straat Den Berg in Liempde zéker op. Jan en Jacqueline van Kemenade van biologisch rundveebedrijf De Toom leverden als vriendendienst mest voor de tuin van overbuurman Martien Roestenburg. Als bedankje knapte hij een oude melkkar op voor het echtpaar.

Martien runt meubelmakerij Den Berg en toverde het onderstel van de vervallen melkkar om tot een heus kraampje. Die staat inmiddels al te pronken langs de zijkant van de Boxtelseweg ter hoogte van de boerderij van familie Van Kemenade. Voorbijgangers kunnen daar eieren kopen die afkomstig zijn van de hoeve.

,,Ik vind het normaal dat je als buren iets voor de ander doet wanneer dat nodig is", vertelt Jacqueline. ,,Die mest leverde ik voor niets en zonder bijbedoelingen. Martien stond er op iets terug te doen." Al snel kwam ze op een idee. ,,Op zolder hadden wij nog het oude onderstel van een melkkar liggen. Daar moest heel wat aan gebeuren en ons oude kraampje was toe aan vervanging."

Martien knapte samen met zijn medewerkers de melkkar op tot een échte blikvanger. De meubelmaker vindt het vanzelfsprekend om zijn buren een handje te helpen. ,,De kar lag gewoon op zolder te verstoffen en nu kan hij weer jaren mee." Jacqueline: ,,Tegenwoordig koop je bijna alles nieuw in de winkel. Terwijl je gebruikte spullen heel goed een tweede leven kunt geven."

FOTO BOVEN: Jan van Kemenade (links) leverde mest aan overbuurman Martien Roestenburg. Als wederdienst werd in zijn meubelmakerij een oude melkkar opgeknapt. Die doet nu dienst als kraampje langs de kant van de Boxtelseweg. Medewerker Dion van de Snepscheut (rechts) is trots op het resultaat. (Foto: Gerard Schalkx).


Essche Heimweekoor

Mensen die altijd al eens lekker zouden willen meezingen met onvergetelijke smartlappen, zijn op maandag 12 juni welkom in Ons Café aan de Leunisdijk te Esch. Het Essche Heimweekoor houdt vanaf 20.00 uur een open repetitieavond. De toegang is gratis. Het Essche Heimweekoor brengt oude liedjes ten gehore, zoals Lieke vur Marieke en Ketelbinkie. De komende periode gaat het gezelschap aan de slag met een vernieuwd repertoire van onder meer Guus Meeuwis, Frans Duijts en André Hazes. De repetitie vindt wekelijks plaats op maandag in dorpshuis De Es van 20.30 tot 22.30 uur onder leiding van Elma Kleevens.