Tussen de bomen is in dertien segmenten een Hanzekogge opgehangen. Het kunstwerk van Vincent van Delft uit Nijmegen is een van de zestien objecten die tot eind september in kasteelpark Stapelen is te zien. (Foto: Peter de Koning).
Tussen de bomen is in dertien segmenten een Hanzekogge opgehangen. Het kunstwerk van Vincent van Delft uit Nijmegen is een van de zestien objecten die tot eind september in kasteelpark Stapelen is te zien. (Foto: Peter de Koning). Foto:

EXPOSITIE BEELDENDE KUNST VIER MAANDEN GRATIS TOEGANKELIJK

Kunstbiënnale in Boxtels kasteelpark

De biënnale Kunst op Stapel beleeft vanaf zondag 4 juni zijn tweede editie. Kunststichting Boxtel heeft hiervoor zestien beeldend kunstenaars geselecteerd. Hun werk is bijna vier maanden lang gratis te bezichtigen in kasteelpark Stapelen.

Wethouder Peter van de Wiel opent Kunst op Stapel in spiegeltent Bon Salon. Daar voeren vanaf 13.00 uur ook voorzitter Anja Heesen van Kunststichting Boxtel en Liesbeth Jans van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur het woord. Het duo Two of Us zorgt voor de muzikale omlijsting.

De eerste editie van Kunst op Stapel was twee jaar geleden een doorslaand succes. Naar schatting bezochten zo'n tienduizend mensen de openluchtexpositie. De kunstwerken die deze week in het kasteelpark zijn geplaatst, zijn digitaal te bekijken via www.kunstopstapel.nl. Daar staan niet alleen foto's, maar is ook een korte beschrijving van de objecten én de kunstenaars te vinden. Kunst op Stapel duurt tot en met zondag 24 september en is dagelijks gratis te bezoeken tussen 11.00 uur en zonsondergang.

VIER THEMA'S

Kunststichting Boxtel organiseerde Kunst op Stapel in 2015 voor het eerst. Dat was mede ter gelegenheid van het feit dat de paters assumptionisten honderd jaar in het Boxtelse kasteel woonden. Net als toen staat de expositie ook nu in het teken van vier thema's: verbinden, natuur, water en religie.