Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SOFTBALPLOEG NEEMT WINSTPUNTEN MEE NAAR BOXTEL

Honkballers Ducks lijden derde nederlaag op rij

De softbalsters van de Boxtelse vereniging Ducks reisden zondag af naar Capelle aan den IJssel voor een duel tegen Euro Stars. De tegenstander verloor pas een keer en staat op de vijfde plaats in de competitie. Ducks daarentegen staat vijf plekken lager, dus de verwachting was dat het een lastig duel zou worden. Ducks kon echter de winstpunten mee naar Boxtel nemen: 1-4. Voor de honkballers, die een thuisduel op het programma hadden, eindigde de wedstrijd tegen Gryphons uit Rosmalen in een nederlaag: 6-12.

De drive om te winnen was groot bij de softbalsters van Ducks. De ploeg zette dan ook meteen druk. De eerste slagvrouw bereikte het eerste honk op vier wijd en Evelien Gerrits sloeg een bal ver en hard in het rechtsveld. Deze werd verkeerd verwerkt en zij bereikte op die bal meteen de thuisplaat. Euro Stars kwam daarentegen niet tot scoren. Daardoor kwam Ducks al snel op een 0-2 voorsprong in de eerste inning.

In de tweede en derde inning scoorden beide teams niet. In de vierde inning sprokkelde Ducks er een puntje bij en ondanks de honkslagen van Euro Stars, scoorde de tegenstander niet. Zo werd de voorsprong 0-3 in het voordeel van Ducks. Opnieuw scoorden de Boxtelse softbalsters een punt en bleef Euro Stars achter. Het was nu 0-4 voor Ducks. De ploeg leidde de wedstrijd, hoewel dit vooraf niet de verwachting was. Dit was te wijten aan het felle honklopen en het sterke verdedigende spel aan de zijde van Ducks.

In de vijfde en zesde inning konden beide teams niets veranderen aan de stand. Pas in de zevende inning wist Euro Stars een punt te scoren. Dit bleek te laat, vrij snel daarna eindige de wedstrijd. Sinds een lange tijd pakte Ducks de winst, werden de punten mee naar Boxtel genomen en kon tevreden terug gekeken worden op deze goede wedstrijd.

TEGENGAS

De honkballers van Ducks hadden de laatste twee wedstrijden verloren en waren erop gebrand om punten te pakken tegen Gryphons, de lastige tegenstander uit Rosmalen. Startend werper Max Denteneer begon goed en gaf de slagploeg van de tegenstander geen kans om te scoren. In de gelijkmakende helft van de inning wist Jan van der Wielen door maar liefst twee fouten van Gryphons te scoren.

Denteneer gooide de eerste slagman van de tweede inning raak, die uiteindelijk wist te scoren op een honkslag van de derde honkman uit Rosmalen. Ducks bracht hier niets tegenin en in de derde inning breidde Gryphons de voorsprong uit met twee punten: 1-3.

Ducks wist dat het tegengas moest geven en scoorde in de gelijkmakende helft van de inning liefst tweemaal door honkslagen van Thor van den Dool en Rogelio Cicilia en een driehonkslag van Kees van Dooremalen. Nu was de stand weer gelijk: 3-3.

Niet veel later brak Gryphons echter offensief door. De ploeg scoorde over twee innings maar liefst acht punten, waar Ducks slechts drie punten tegenover kon zetten. Ducks liet te veel mensen achter op de honken en belangrijke kansen werden jammerlijk verspeeld. Gryphons pakte nog een puntje en de eindstand was bereikt: 6-12.

FOTO BOVEN: Werper Max Denteneer in actie tijdens het duel tussen Ducks en Gryphons. (Foto: Peter de Koning).

Uitslagen zaterdag 27 mei

Hb jun.: Ducks - Cheetahs        11-9

Beeball major: Ducks - Royals        14-19

Hb pup,: Ducks - PSV        5-13

Hb asp.: Ducks - PSV        2-19

Uitslagen zondag 28 mei

Hb sen.: Ducks H2 - Bullfighters        7-6

Sb sen.: Euro Stars - Ducks        1-4

Hb sen.: Ducks 1 - Gryphons        6-12

Programma zaterdag 3 juni

Beeball major: MULO - Ducks        09.45

Sb asp.: Ducks - Stags        11.00

Hb asp.: Cardinals - Ducks        12.30

Sb U17: Ducks - Stags        14.30/16.30

Hb pup.: All In - Ducks        14.30

Programma zondag 4 juni

Sb sen.: Ducks - Starlights        11.00

Hb sen.: Nuenen - Ducks 2        14.30

Hb sen.: Cardinals - Ducks 1        14.30

Examens

Onlangs rondde de Boxtelse studente Guusje Heesakkers de Bachelor of Art and Economics af aan de HKU in Utrecht. Deze opleiding leidt op voor een managementbaan in de creatieve sector. Bij de afstudeerrichting Visual Art and Design Management is dat voor managementfuncties binnen kunst en design. Guusje richtte haar afstudeeronderzoek op de modesector. Haar onderzoek kreeg een hoge waardering.