INITIATIEF LIONSCLUB DOMMEL & AA

Circus voor kinderen Voedselbank/Vincentius

Kindercircus Sim Sala Bim uit Eindhoven strijkt zaterdag 10 juni neer in kasteelpark Stapelen. Kinderen en ouders die zijn verbonden aan de Voedselbank Boxtel en de Vincentiusvereniging krijgen een circusvoorstelling voorgeschoteld en kunnen na de pauze zelf meedoen. De organisatie van deze activiteit is in handen van Lionsclub Dommel & Aa.

De serviceclub houdt elk jaar een of meerdere activiteiten die vallen onder de noemer 'feel good' en bijdragen aan een betere lokale samenleving. In navolging van een vorig jaar met veel succes gehouden uitstapje naar safaripark De Beekse Bergen - ook voor cliënten van de Voedselbank en de Vincentiusvereniging - is dit jaar besloten aan te haken bij de activiteiten in spiegeltent Bon Salon.

Voor de voorstelling van Sim Sala Bim zijn 125 ouders en kinderen uitgenodigd. Die worden op zaterdagochtend 10 juni op twee opstapplaatsen in Boxtel opgehaald met een Engelse dubbeldekker en naar park Stapelen vervoerd. Daar verzorgen de artiesten van Sim Sala Bim een voorstelling. Na de pauze worden de toeschouwers - ouders én kinderen - uitgenodigd om mee te oefenenen en uiteindelijk mee te doen aan een voorstelling.

De circusmiddag wordt afgesloten met een pannenkoek en ijs; aansluitend worden alle ouders en kinderen door de dubbeldekker weer naar een van de opstapplaatsen gebracht. Lionsclub Dommel & Aa werkt tijdens de activiteit nauw samen met de besturen van de Voedselbank Boxtel en de Vincentiusvereniging.


CULTUREEL EN CULINAIR PROGRAMMA

Vijf jaar samenwerking tussen Ars Vivendi/Bosch Wijnkopers

Cultureel genootschap Ars Vivendi organiseert in samenwerking met Bosch Wijnkopers een cultureel en culinair programma in spiegeltent Bon Salon. Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, omvat het programma onder meer een optreden van de Bossche Opera, een wijnproeverij en een diner met muzikale omlijsting.

Ars Vivendi tekent regelmatig voor kleinschalige culturele bijeenkomsten en werkt thans vijf jaar samen met Hans en Mieke Bosch van Bosch Wijnkopers. Samen hebben beide partijen een programma samengesteld om het eerste lustrum te vieren. En dat gaat gebeuren in de spiegeltent waar een openbaar programma wordt aangeboden. Dat start 5 juni om 16.30 uur met een optreden van de Vereniging Bossche Opera, die geleid wordt door Lex Bergink. Deze uitvoering is gratis toegankelijk.

Aansluitend is er om 17.45 uur een wijnproeverij die wordt gepresenteerd door Bosch Wijnkopers. Deelname aan deze proeverij is gratis voor bezoekers. Om 19.00 uur verzorgt kok Jos Hermans, onder meer bekend van het onlangs geopende restaurant N9NE aan de Parallelweg Zuid, een diner. Floris Jan Mensen maakt muziek. Wie wil deelnemen aan het diner - kosten 47,50 per persoon inclusief wijnarrangement - kan zich inschrijven bij Bosch Wijnkopers, e-mail: info@boschwijnkopers.nl.

ARS VIVENDI MUSICA

De leden van Ars Vivendi houden zondag 11 juni vanaf 14.00 uur een muzikale middag in Bon Salon. Onder het motto 'Ars Vivendi Musica' ontvangt het genootschap de musici van het Pythagoras Kwartet en het Bosch Kwartet, die klassieke werken gaan spelen van onder meer Haydn, Borodin, Debussy en Herzogenberg. Het programma past volgens de leden van Ars Vivendi uitstekend bij de voorjaarssfeer die in en om Bon Salon te vinden is.

Ars Vivendi Musica is gratis toegankelijk.

Bon Salon

Wereldhandelsspel

Kasteelpark Stapelen biedt donderdag 8 juni van 19.30 tot 22.30 uur onderdak aan alle lokale serviceclubs. De leden van Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren, Lionsclub Dommel & Aa, Lionsclub Boxtel Belles Amies, Sur Plus en JCI Dommelland gaan in Bon Salon samen het wereldhandelsspel spelen en zo de wereldeconomie nabootsen. Bezoekers zijn welkom.

Herenboeren

Herenboeren Wilhelminapark houdt vrijdag 9 juni van 19.30 tot 22.30 uur een informatieve bijeenkomst in Bon Salon. De spiegeltent was twee jaar geleden de plek waar de eerste 24 gezinnen zich aansloten bij de Herenboeren. De verwachting is dat binnenkort het honderdvijftigste gezin zich aansluit. Het programma omvat onder meer een Herenboerenquiz. Belangstellenden zijn welkom.