TROPISCH DUEL OP KUNSTGRAS

Verlies voor hockeysters HCL Liempde in Deurne

De hockeyvrouwen van HCL uit Liempde hebben zondag met 4-1 verloren van Deurne. Ondanks de tropische weersomstandigheden speelden beide ploegen fel en werd gestreden voor de volle buit.

HCL liet in de openingsfase goed spel zien, maar het was Deurne dat als eerste gevaar stichtte. Met een fraaie redding kon de Liempdse keeper voorkomen dat de tegenstander snel op voorsprong kwam. Na deze actie werd de eerste drinkpauze ingelast.

Daarna was het HCL dat het beste uit de startblokken kwam en mooie combinaties liet zien. Een goede aanval van Deurne zorgde echter voor de nodige verwarring en leverde een strafcorner op die in de hoek van de Liempdse goal werd geschoten: 1-0. Niet veel later passeerde Deurne de defensie van HCL opnieuw en werd de ruststand op 2-0 bepaald.

EUFORIE

Na rust betrad HCL vol goede moed het veld en was er energie om Deurne het vuur aan de schenen te leggen. De speelsters vonden elkaar goed en kwamen verdiend terug in de wedstrijd: 2-1. De treffer werd met de nodige euforie begroet en werd gezien als een beloning voor hard werken.

Deurne liet zich echter niet van de wijs brengen en sloeg toe nadat het enkele aanvallen van HCL had overleefd. Na een ietwat ongelukkig doelpunt (3-1) was het verzet van HCL gebroken en bepaalde de thuisploeg de eindstand op 4-1.