Scootmobieltocht Rode Kruis wederom succes

De afdeling Boxtel/Liempde van het Rode Kruis organiseert jaarlijks vijf ontmoetingstochten voor fietsers en mensen met een scootmobiel. De eerste route vond op woensdag 24 mei plaats.

Negentien personen deden mee aan de tocht. Die voerde de deelnemers via het natuurschoon in Olland naar Schijndel. Daar pauzeerde de groep bij lunchroom Broodje Apart. Daarna reed het gezelschap terug naar Boxtel via Gemonde. Inmiddels zijn in totaal 43 tochten gemaakt.

PANNENKOEKEN

Woensdag 21 juni zet de groep koers naar het pannenkoekenhuis Belveren in Haaren. Ook woensdag 19 juli wordt er een pannenkoekenhuis aangedaan, dit maal De Klomp in Best. Pannenkoekenhuis De Rode Haktol in Oirschot staat woensdag 2 augustus op het programma en woensdag 13 september rijden de deelnemers naar boerderij Jacobushof in Lennisheuvel.


2.000 euro voor ouderenzorg in Moldavië

Stichting Ouderenzorg Moldavië (SOM), die eerder dit jaar in het Boxtelse zorgexpertisehuis Liduina een lezing én foto-expositie hield, kreeg vorige week een donatie van 2.000 euro. Het geld werd in aanloop naar Pasen ingezameld door de Protestantse Gemeente.

Boxtelaar Gerbert Smulders, bestuurslid van SOM, zet zich samen met zijn plaatsgenoten Patricia Jilesen en Elsbeth Brandt en tal van anderen in om de schrijnende leefomstandigheden van ouderen in de voormalige Sovjet-republiek te verbeteren. Jaarlijks worden projecten uitgevoerd.

De donatie van de Protestantse Gemeente is volgens Smulders een 'heel mooie bijdrage' aan het werk in Moldavië. ,,Het is motiverend om te zien dat anderen het belang van het werk dat in Moldavië gedaan wordt, zien en ondersteunen."