De Vlaswiek

op zoek naar

tuinvrijwilligers

Verpleeghuis De Vlaswiek in Liempde heeft sinds kort een nieuwe tuin. Hierin kunnen de 32 bewoners met dementie volop genieten van alles wat groeit en bloeit.

Het team van De Vlaswiek zoekt momenteel naar enkele vrijwilligers die per toerbeurt het tuinonderhoud op zich willen nemen. Deze hoveniers kunnen gebruik maken van tuingereedschap dat door het verpleeghuis beschikbaar wordt gesteld. Er bestaan ook plannen om samen met de bewoners van het Liempdse verpleeghuis te gaan tuinieren

Belangstellenden kunnen zich melden bij De Vlaswiek. Dat kan via e-mail: abvlaswiek@zge.nl.

Gemonde

Historische lezing

Natuurgroep Gestel organiseert donderdag 8 juni vanaf 20.00 uur in gemeenschapshuis De Huif in Sint-Michielsgestel een lezing over de inname van 's-Hertogenbosch door Frederik Hendrik in 1629. Historicus Rob de Vrind vertelt uitvoerig over de verovering van de zogeheten Moerasdraak en de sporen die nu nog te vinden zijn in de natuurgebieden rondom de stad. Mensen die geen lid zijn van Natuurgroep Gestel betalen twee euro. Aanmelden is niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Michel van de Langenberg via telefoonnummer 06-22 43 29 41.

Excursies Haanwijk

Het buitenlokaal op landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel is iedere tweede zondag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur geopend voor publiek. Op Haanwijk is een informatiepunt van natuurorganisatie Brabants Landschap én tevens het startpunt voor gratis wandelingen om 11.00 en 13.00 uur. Om 11.00 en 12.30 uur starten op het landgoed ook vaartochten van 9 euro per persoon in Halder.