FC EINDHOVEN WINT IN MOLENWIJK

ODC strandt in play-offs en blijft derdeklasser

ODC is er zondagmiddag niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De amateurs van FC Eindhoven waren twee keer te sterk voor de tricolores. Het thuisduel had met minimaal twee goals verschil gewonnen moeten worden, maar dat zat er geen moment in. De gasten wonnen uiteindelijk met 0-2 en daardoor komt ODC ook volgend jaar uit in de derde klasse.

De thuisploeg verloor vorige week het eerste van twee duels met FC Eindhoven met 3-1 en moest daardoor op eigen veld met ten minste twee goals verschil winnen om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Gezien de prestaties in het eigen sportpark Molenwijk was dat zeker niet onmogelijk maar dan zou wél alles moeten kloppen.

ODC begon agressief aan de wedstrijd en wilde graag met een snel doelpunt de basis leggen voor een plek in de finaleronde. In de tweede minuut zette Sjoerd van Lokven scherp voor en moest keeper Remy Hendrikx de bal lossen. Er was echter niemand meegelopen om daarvan te profiteren. In de 12e minuut kreeg ODC een beste kans. Remco Schellekens zette Aerd van Brunschot vrij voor het doel maar zijn inzet ging via de keeper naast.

HACHELIJKE SITUATIES

Na het eerste kwartier luwde de Boxtelse storm en kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd. De rappe en technisch sterke Eindhovense aanvallers bleken evenals een week eerder, moeilijk te bespelen voor de Boxtelse verdedigers. Het leidde al snel tot een paar hachelijke situaties voor het Boxtelse doel. Keeper Jordy van der Zande voorkwam met uitstekende reddingen tot twee keer toe dat Jordi van Meurs FC Eindhoven op voorsprong zette.

Rond de 20e minuut had de Boxtelse keeper alle geluk van de wereld. Een bal die ogenschijnlijk over de achterlijn leek te gaan, werd door een Eindhovense spits binnen de lijnen gehouden en rolde daarna bijna in het ODC-doel. De tricolores speelden vervolgens te voorspelbaar en met te weinig creativiteit om het de tegenstander moeilijk te maken. In de blessuretijd van de eerste helft hield Van der Zande zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd door wederom goed in te grijpen bij een tegenaanval van FC Eindhoven.

WEINIG VERTROUWEN

Na de pauze veranderde er niet veel. ODC speelde met weinig vertrouwen waardoor er niet veel lukte. FC Eindhoven kwam nauwelijks in de problemen en was via de omschakeling stukken gevaarlijker dan de tricolores. Lange tijd kon uitblinker Van der Zande een tegentreffer voorkomen maar in de 72e minuut was hij kansloos toen FC Eindhoven het eindelijk wel een keer goed uitspeelde en Michel Leon-Payo het net vond: 0-1.

ODC was daardoor zo van slag dat dezelfde Leon-Payo een minuut later de 0-2 op het scorebord zette. Deze mokerslag kwam de thuisploeg niet meer te boven. ODC probeerde in de slotfase nog wel de eretreffer te scoren maar ook dat zat er niet meer in. FC Eindhoven plaatst zich door deze zege verdiend voor de finale van de nacompetitie. Voor ODC zit het seizoen er op. Het team kan zich na een enerverend seizoen opmaken voor een nieuw optreden in de derde klasse.

JO19-1: ODC - Nivo Sparta        12.45

FOTO BOVEN: ODC'er Bart dammers in duel met enkele spelers van FC Eindhoven AV. De tricolores konden ook in de tweede wedstrijd van de play-offs geen vuist maken en verloren. Het seizoen zit erop; ODC blijft derdeklasser. (Foto: Hans Verberk).

Sander Heesakkers

kiest voor Geldrop

Voetballer Sander Heesakkers uit Lennisheuvel zet zijn voetbalcarrière voort bij eersteklasser VV Geldrop. De voormalig PSV'er kwam afgelopen seizoen uit voor Dessel Sport in België.

Heesakkers speelde vele jaren in de jeugd van PSV en kwam in actie voor bijna alle vertegenwoordigende elftallen. Hij drong door tot de selectie van Jong PSV waarmee hij in de Jupiler League uitkwam. In september 2013 debuteerde hij als profvoetballer. Ook werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal onder 18 en 19 jaar.

Na 51 wedstrijden bij Jong PSV maakte de club in Eindhoven bekend dat het contract van Heesakkers niet verlengd zou worden. De oud ODC'er nam noodgedwongen afscheid van de club en koos voor Dessel Sport. Komend seizoen speelt hij bij VV Geldrop in de eerste klasse.