Afbeelding
Crebas Fotografie

BOXTELSE RETAILER DINGT MEE NAAR LANDELIJKE PRIJS

Mr. & Mrs. Filipe laat mode ervaren

PÅL JANSEN

Modespecialist Mr. & Mrs. Filipe uit Boxtel is maandag genomineerd voor de Dutch Retail Experience Award in de zogeheten categorie 'Best Customer Experience Award'. In 2012 heeft initiatief Goodbrandz uit Amsterdam de prijsuitreiking opgezet voor winkeliers die duurzame mode en beleving voorop zetten.

Bij binnenkomst lopen klanten van Mr. en Mrs. Filipe al snel tegen de koffiebar.


Dubbele overweg Tongersestraat urenlang gesloten

De hulpdiensten rukten vorige week woensdagmiddag rond vijf uur uit naar de dubbele overweg in de Tongersestraat. Daar botste een trein op de achterkant van een vrachtwagentje. De spoorwegovergang was lang dicht.

Het vrachtwagentje vervoerde oud ijzer. Een net dat over de lading was gespannen, kwam tussen de wielen en die blokkeerden. Door de klap lekte de wagen diesel op de rijbaan. De weg moest dan ook worden schoongespoten door de brandweer. Er vielen geen gewonden bij de botsing. Ook de treinreizigers bleven ongedeerd. De trein waarin zij zaten, mocht niet meer verder rijden. De passagiers konden echter overstappen op een andere trein.

Verderop staan een biljarttafel met oude reiskoffers en een chesterfield-bank van jeans. Het zijn enkele details van de inrichting die bijdragen aan de sfeer in de winkel. Maar ook eigenaars Filipe en Diana van den Borne en hun personeel vormen daarin een belangrijke schakel. ,,Wij bezoeken regelmatig leveranciers om te kijken hoe de kleding wordt gemaakt en welk verhaal daar achter zit. Zo maakt Floris van Bommel prijzige schoenen, maar wij weten hoe die worden gemaakt en waarom ze hun prijs waard zijn. Dat verhaal kunnen we dan vertellen aan de klant", vertelt Filipe van den Borne.

PERSONALISEREN

Beleving creëren tijdens het winkelen, daar zijn Filipe en zijn vrouw Diana het hele jaar mee bezig. Zondag nog werd Tea & Trends georganiseerd, een high tea met modeshow. De woensdag daarvoor bleef een groep mannen barbecueën en de Europa League-finale van Ajax kijken. ,,Het draait dan niet eens om verkopen, maar gewoon om een leuke avond. Daarna hopen we natuurlijk dat mensen terugkomen als ze iets nodig hebben."

INZETTEN VAN MEDIA

Het personaliseren van verkoop is de sleutel tot succes, legt Diana uit. ,,Ieder dingetje dat we doen, wordt zoveel mogelijk vertaald naar het persoonlijk maken van onze diensten. Onze naam verbinden aan de winkel is een voorbeeld. Maar ook de promotievideo die we tonen op het grote scherm in de winkel; daarin spelen wijzelf en het personeel de hoofdrol."

Het bereiken van mensen via sociale media gaat eigenlijk net zo, vertelt Filipe. ,,Eerst plaatsten we foto's van professionele modellen die we van de merken kregen aangeleverd. We zagen dat daar niet zoveel respons op kwam. Maar als we onderweg waren naar een leverancier en een foto plaatsten met gekke bekken, dan trok dat al veel meer de aandacht. Mensen vinden het leuker om ons te zien."

Met ruim 3.500 likes op Facebook lijkt de aanpak van Filipe en Diana in ieder geval zijn vruchten af te werpen. Voor de publieksprijs kunnen zij dat bereik in ieder geval goed gebruiken; deelnemers aan de retailprijs gaan vanaf vandaag stemmen werven. Stemmen op Diana en Filipe steunen kan via www.poweringsustainablefashion.nl/dutch-retail-experience-awards.

FOTO BOVEN: Filipe (links) en Diana (midden) met personeel tijdens een van de modeshoots. (Foto: Crebas Fotografie).


OPTREDEN BOXTEL'S HARMONIE EN GILDE

Buitenconcert en workshop
bij open dag museum MuBo

Museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel houdt zondag 18 juni van 13.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse open dag. Mensen kunnen de collectie eenmalig gratis bezichtigen. Als extraatje is er een openluchtconcert door Boxtel's Harmonie. Ook zijn er demonstraties vendelen en trommelen door het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.

Momenteel is in MuBo een wisselexpositie over damast- en linnenweverijen te zien, een florerende bedrijfstak in de 19e en 20e eeuw in Boxtel. Die kan bezocht worden tijdens de open dag, maar dat geldt ook voor de vaste collectie van MuBo.

Dat Boxtel's Harmonie tijdens de open dag concerteert heeft alles te maken met het ruim honderd jaar oude vaandel dat sinds de opening van MuBo drie jaar geleden is te bezichtigen. Dat het museumbestuur besloot het vaandel te conserveren in een uv-bestendige vitrine vindt het muziekkorps wel een 'bedankje' waard. Dat het concert juist plaatsvindt tijdens de expositie over weverijen is een leuk toeval. De drie broers Van Oerle, eigenaar van de gelijknamige weverij, stonden immers aan de wieg van de oprichting van Boxtel's Harmonie. Eén van hen schilderde zelfs twee miniatuurportretjes die in het uit 1910 stammende vaandel zitten verborgen.

Tijdens de open dag wordt het vaandel eenmalig uit de vitrine gehaald. Tegen een kleine donatie kunnen bezoekers van MuBo zich laten fotograferen met het pronkstuk dat de harmonie tot in de jaren zeventig meevoerde tijdens serenades.