Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TROPISCHE TEMPERATUREN ZORGEN VOOR HITTERECORD

Boxtel zoekt verkoeling aan het water

Het was de warmste 27 mei ooit. Het kwik bleef zaterdag maar stijgen en dat zorgde voor een hitterecord in Brabant. In Eindhoven werd een temperatuur van 33,4 graden Celsius gemeten. Ook in Boxtel was het heet.

De wegen naar de kust slibden al vroeg op de dag dicht. Niet iedereen had zin in urenlang filerijden en dat hoefde ook niet. In Boxtel was het immers eveneens goed vertoeven. Heel wat Boxtelaren genoten van de zon én een koel biertje op het terras, trakteerden zichzelf op een ijsje of zetten een zwembadje op in de tuin. Maar de échte trekpleister was toch wel recreatieplas De Langspier. Daar legden honderden bezoekers hun handdoek neer op het strandje.

SCHADUW

Sommigen verkozen echter rust en schaduw boven de drukte. Zij zochten de koelte op aan de oevers van het Leijsenven in park Molenwijk. Met een goedgevulde koeltas, comfortabele stoelen én de Formule 1-race van Monaco live op de smartphone, luierden deze twee Boxtelaren in de schaduw van een van de talloze bomen die het park rijk is. (Foto: Peter de Koning).