'Dino Hunter'

beleeft start op

zaterdag 10 juni

De app Dino Hunter die de voorbije maanden is voorbereid, is zaterdag 10 juni voor het eerst te downloaden. De app die gebruikers in staat stelt om in Boxtel zeven dinosaurussen te vangen, wordt feestelijk gelanceerd bij het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg.

Dino Hunter is een initiatief van het Oertijdmuseum in samenwerking met de gemeente Boxtel, Centrummanagement, de centrumondernemers, supermarkt Albert Heijn en stichting Brabants Centrum. De app beoogt een verbinding te leggen tussen het museum en het centrum. Dino Hunter kan op 10 juni vanaf 14.00 uur gedownload worden op de smartphone en biedt gelegenheid om bij het Oertijdmuseum een ontsnapte dino te vangen. Vervolgens kunnen ook op zes locaties in het centrum verschillende dinosaurussen virtueel gevangen worden en gefotografeerd worden op bekende plekjes in Boxtel.

Voor de eerste 150 basisschoolkinderen die zich aanmelden om bij de lancering van Dino Hunter aanwezig te zijn, wordt bijzonder vervoer geregeld van het Oertijdmuseum naar het centrum van Boxtel. Wie vervolgens zes dino's vangt, krijgt een lekkere traktatie. Kinderen die erbij willen zijn, kunnen zich via e-mail aanmelden bij Ghislaine de Brouwer, directie@bredescholenboxtel.nl.

Bon Salon

Boxtel Vooruit

gaat picknicken

bij spiegeltent

Evenementenstichting Boxtel Vooruit, een van de kartrekkers van de activiteiten in spiegeltent Bon Salon, houdt op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni een groots opgezette picknick. Kasteelpark Stapelen is van 12.00 tot 15.00 uur het decor van de picknick.

De dorpspicknick is bedoeld voor iedereen, dus familieleden, vrienden en buren zijn welkom om op de gazons van het kasteelpark een kleedje uit te spreiden en gezellig te gaan picknicken. Deelnemers aan de picknick dienen zelf een gevulde mand mee te brengen; verder is het ook toegestaan om ongedwongen spelletjes te doen. Bij Bon Salon zijn onder meer koffie en andere drankjes en versnaperingen verkrijgbaar. Wie inspiratie wil opdoen voor een gezellige picknick, kan ideeën opdoen op de website van Boxtel Vooruit (www.boxtelvooruit.nl) of de evenementenstichting volgen op Facebook.


Liedertafel Boxtel

Spiegeltent Bon Salon biedt woensdag 7 juni van 20.00 tot 22.30 uur onderdak aan de Liedertafel Boxtel. Onder leiding van zangeres en gitariste Geertje Schellekens worden door de bezoekers liedjes gezongen. De toegang is gratis.

Yoga in spiegeltent

Franka van der Steen uit Boxtel biedt op 5 en 25 juni gratis yogalessen aan in Bon Salon. Belangstellenden zijn op beide dagen welkom van 10.00 tot 11.00 uur (volwassenen) en van 11.15 tot 12.00 uur (moeder en kind). Meer weten? Kijk op www.feelgoodyogaboxtel.nl.