Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Dan Stuart laat 80 fans genieten in eetcafé De Kerk

Wereldnummers in Boxtels kroegje

Een afgeladen Eetcafé De Kerk? Muzikant Dan Stuart heeft wel voor hetere vuren gestaan. Met nonchalant gespeelde topnummers en af en toe rake opmerkingen had de 56-jarige Amerikaan het Boxtelse publiek in no time in zijn zak.

Boxtelaar Wim Kuipers is al zijn hele leven fan van Green on Red, de band waarmee Dan Stuart wereldwijd furore maakte in de jaren tachtig. Kuipers wist Stuart zo ver te krijgen om tijdens zijn tournee ook even naar Boxtel te komen. Tachtig fans waren welkom. Meer was niet verantwoord in het knusse eetcafé onder de indrukwekkende Sint-Petrustoren. En alle tachtig genoten ze van de eerste tot de laatste noot van Stuart en zijn Italiaanse begeleider gitarist Don Antonio (Antonio Gramentieri). Pareltjes van nummers over alles wat het leven kleurt, in bonte en grijze tinten. Gespeeld met groot gemak en soms met een bijzonder soort zelfspot dat niet-kenners makkelijk kunnen verwarren met lichte arrogantie. Kortom, een doorgewinterde rasmuzikant van het niveau dat in Boxtel niet zo vaak te zien is.

Professor

Vlak voor het optreden vertelde muziekkenner Sjef Engelbart een klein half uurtje over de bewogen geschiedenis van Stuart en Green on Red. Met een welgemeend 'Thank you, professor' bedankte Stuart voor de bijzondere inleiding en startte vervolgens zijn kleine zegetocht binnen de kleurrijke kroegmuren.