Twaalfde editie

fietsvierdaagse

in Gemonde

De Gemondse voetbalvereniging Irene organiseert van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni voor de twaalfde keer de IreneGeerts Avondfietsvierdaagse. De kantine van de voetbalclub in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg vormt elke dag het start- en eindpunt.

De fietsers vertrekken dagelijks tussen 18.00 en 19.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen voor een route van 25 à 30 kilometer of een kleinere fietstocht die tussen de 12 en 15 kilometer lang is. De organisatie van de vierdaagse heeft elke dag, voor beide afstanden, vier nieuwe routes uitgezet door de Brabantse natuur. Daarom is de tocht niet alleen leuk voor fietsfanaten, maar óók voor natuurliefhebbers.

Meedoen kost vier euro voor vier dagen. Degenen die minder dagen mee willen fietsen, betalen 1,50 euro per dag. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de organisatie via telefoonnummer (073) 551 20 87.


Wandelen door

Gemonde tijdens

avondvierdaagse

De avondvierdaagse die van 20 tot en met 23 juni plaatsvindt in Gemonde verloopt dit jaar iets anders. Voorheen werden deelnemers op de laatste dag vanaf gildeaccommodatie Datmunda onder begeleiding van muziekvereniging Sint-Lambertus naar het dorp teruggebracht. Dit keer loopt de route rechtstreeks naar het eindpunt bij café Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg.

Het evenement start dinsdag 20 juni bij zaal De Schuif aan de Dorpstraat. Daar zullen de lopers ook donderdag 22 juni vertrekken. Woensdag 21 en vrijdag 23 juni is Kloosterzicht het vertrekpunt.

De laatste tocht heeft toch een feestelijk tintje: nadat de wandelaars het dorp binnenlopen via de Boomstraat - die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Via Chrysantia - worden ze iets na 20.00 uur muzikaal ontvangen door de fanfare.

Dinsdag 13 en maandag 19 juni kunnen wandelaars zich tussen 18.30 en 19.30 uur inschrijven bij Geerts Adviesgroep. Degenen die drie of vier dagen meelopen betalen vijf euro per persoon. Kinderen onder de vijf jaar betalen één euro.