Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

AANMELDEN VOOR TOERNOOI BIJ STAPELEN

Plek voor 60 doubletten
in jeu-de-boulestoernooi

Al twee keer eerder werden fervente jeu-de-boulers gekroond tot ridder én jonkvrouw van kasteelpark Stapelen. Zondag 18 juni organiseren de broers Marc en Paul van Alphen, samen met hun echtgenotes Monique en Ger, de derde editie van hun jeu-de-boulestoernooi. Dat vindt plaats rondom spiegeltent Bon Salon in het park. Hoewel al een flink aantal liefhebbers zich heeft ingeschreven, is er nog ruimte voor meer doubletten.

,,Voorgaande jaren deden voornamelijk vrienden en familie mee, dit keer willen we het toernooi graag een open karakter geven", vertelt Paul. Zestig doubletten kunnen genieten van een gezellige dag in het kasteelpark, waar overigens wél serieus gebould wordt. Paul nam drie jaar geleden met broer Marc het initiatief voor het toernooi ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van het verblijf van de paters assumptionisten in kasteel Stapelen. ,,Een eerbetoon aan onze vader Cor die als architect veel tekeningen heeft gemaakt voor de restauratie van een deel van het kasteel", aldus Paul.

Het toernooi begint zondag 18 juni om 11.00 uur, maar deelnemers zijn om 10.00 uur al welkom. Om 15.30 uur wordt de finale gespeeld. De lunchpauze wordt opgevrolijkt met muziek van de Stripe Big Band. In de spiegeltent zijn allerlei etenswaren en drank te koop. Vanaf 16.00 uur kan men terecht bij een friteskar. Deelname kost 15 euro per doublette. Aanmelden kan via e-mail: paulger@home.nl.

FOTO ONDER: Impressie van het jeu-de-boulestournooi dat vorig jaar werd gehouden in kasteelpark Stapelen. (Foto: Hans van Doorn).


Mateus zingt liedjes

voor 'Met je hart'

De Boxtelse band Mateus verzorgt zaterdag 3 juni in spiegeltent Bon Salon een optreden voor ouderen van stichting Met je hart. Het gaat om uitsluitend Nederlandstalig repertoire uit de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Mateus zingt voor ouderen die via Met je hart zijn uitgenodigd. De stichting zet zich in tegen vereenzaming van ouderen en organiseert regelmatig activiteiten voor deze doelgroep. Het optreden is een twee uur durende reis langs nostalgische liedjes en anekdotes, verteld door Corné den Ouden. De voorstelling is besloten.