Afbeelding
Foto: Peter de Koning

APP DINO HUNTER BOXTEL VANAF 10 JUNI BESCHIKBAAR

'Dinosaurussen vangen is écht vet'

LINDA VAN DE WIEL

Ze hadden gistermiddag de primeur, de zeven kinderen die de nog te lanceren Boxtelse app Dino Hunter mochten testen. Teun, Rens, Bram, Tim, Jip, Emma en Len vonden het prachtig om dino's te vangen. Tim: ,,Ik wil dat papa hem zo snel mogelijk op zijn telefoon zet..."

Centrummanager Berry Dankers: ,,De applicatie, waarmee op zeven plekken in het Boxtelse centrum bewegende dinosaurussen kunnen worden gespot en gevangen, is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente en oertijdmuseum De Groene Poort en is bedoeld om het museum en het centrum te verbinden. Een actieve werkgroep heeft het plan ten uitvoer gebracht." Het testpanel ging enthousiast in de weer om de app te testen. Testen was echter niet het enige dat de kinderen deden. Er werd een promotiefilmpje gemaakt om mensen enthousiast te maken voor de applicatie. Het de eerste app is in Nederland waarmee op virtuele wijze dinosaurussen kunnen worden gevangen.

De kinderen waren content met de app. Bram gaf aan niet zoveel verstand van dino's te hebben, maar reageerde uitgelaten toen hij op zijn telefoon plotseling een dino zag verschijnen. ,,Wow, dit is echt vet", riep hij uit. Dat belooft wat voor de andere bezoekers. Die moeten nog even geduld hebben. Zaterdag 10 juni wordt de app tijdens een bijeenkomst in De Groene Poort beschikbaar gesteld voor mobiele telefoons. (Foto: Peter de Koning).