Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TWAALF GEZINNEN DE GELUKKIGE IN LOTING DEELPLAN 'DE HOEVE'

Veel animo voor laatste bouwkavels van duurzame wijk In Goede Aarde

HENK VAN WEERT

Maandag zijn de braakliggende bouwkavels aan de Munselse Hoeve verloot. De interesse voor de bouw van tien vrijstaande woningen én een twee-onder-een-kapper was groot. Van de 58 belangstellenden bleven 34 serieuze inschrijvers over. Twaalf huishoudens kunnen aan de slag om hun droomhuis te realiseren.

Begin maart maakte wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel bekend dat de inschrijving voor bouwplan De Hoeve, waarmee de duurzame woonwijk In Goede Aarde wordt afgerond, was geopend. Geïnteresseerden hadden slechts twee weken tijd om te reageren, maar dat bleek geen drempel. Bijna zestig aspirant-kopers meldden zich, vertelde de wethouder gistermiddag. ,,Veertig mensen hadden belangstelling voor een kavel waarop een vrijstaande woning gebouwd mag worden. En voor de tweekapper meldden zich achttien gegadigden. Maar daarvoor hebben we wel twee gezinnen nodig die samen willen bouwen. Uiteindelijk hadden we vier van dergelijke koppels over. Eén van hen is uitgeloot, de overige drie staan op de reservelijst voor het geval dat nummer één de financiering niet rond krijgt", aldus Van de Wiel.

Een aantal mensen dat een vrijstaande woning wil gaan bouwen, heeft al voorwerk gedaan en kan dus snel aan de slag. Het bestemmingsplan is vastgesteld.

TERUG GEKOCHT

In 2011 bleek dat projectontwikkelaar BAM Vastgoed door de economische crisis definitief afhaakte voor de bouw van elf duurzame maar tevens zeer prijzige huizen. Het gemeentebestuur slaagde er na een moeizaam traject in de kavels terug te kopen. De percelen werden in maart te koop aangeboden met een grondprijs van 350 euro per vierkante meter. Elk ontwerp dat voor De Hoeve wordt ontwikkeld, moet voldoen aan een aantal eisen. Zo mogen woningen niet dieper zijn dan tien (tweekapper) tot twaalf (vrijstaand) meter. De goothoogte van de huizen vastgesteld op 4,5 meter, de nok mag niet hoger zijn dan 8 meter. De kavelgrootte varieert tussen 500 en 600 vierkante meter.

FOTO BOVEN: Op het braakliggende terrein tussen de Brundtlandstraat en het Planckpad mogen tien vrijstaande woningen en een tweekapper gerealiseerd worden. (Foto: Peter de Koning).