Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Puck Moonen mooiste sportvrouw van Nederland

'Nu wil ik de béste sportvrouw worden'

De lezers van mannentijdschrift FHM hebben wielrenster Puck Moonen uit Liempde gekozen tot mooiste sportvrouw van het jaar. Zij werd gisterochtend feestelijk gehuldigd op het Raadhuisplein in haar woonplaats door hoofdredacteur Chris Riemens van FHM. ,,Wat wil je nog meer?", vroeg Riemens tijdens het uitreiken van het bijbehorende wielervest. ,,De beste sportvrouw van het jaar worden", antwoordde Moonen gevat.

Fietsend over de Barrierweg in Liempde, ditmaal op een gewone damesfiets, had Moonen in eerste instantie niet in de gaten dat de finishplek met bijbehorend podium voor haar was neergezet. Verrast fietste ze daarom over de aangebrachte eindstreep. ,,Het was erg onverwacht; ik dacht dat ik boodschappen moest doen."

De verkiezing maakt deel uit van de FHM 500. Jaarlijks kiest het publiek van het blad de 500 mooiste vrouwen van Nederland. De 'mooiste sportvrouw' is een van de categorieën. Voetbalster Anouk Hoogendijk eindigde vorig jaar bovenaan. Daarnaast is er nog een totaalklassement. ,,Daarin staat Puck in ieder geval in de top 25", verklapte hoofdredacteur Riemens. Moonen haalde al regelmatig de media vanwege haar verschijning, maar vond de aandacht toch een leuke verrassing. ,,Ik ben een beetje overdonderd, maar bedankt dat jullie allemaal gekomen zijn", zei ze. (Foto: Albert Stolwijk).