TRAMPOLINEPRODUCENT KENT FORSE GROEI

ELI Play kiest voor Korenmolen in Boxtel

LONNEKE HOONDERT

Het bedrijf ELI Play, dat in 1993 als VCS Play begon onder leiding van Liempdenaar Eric Verstappen, verhuist deze zomer naar een bedrijfspand aan de Korenmolen in Boxtel. Inmiddels staat René van de Ven, eveneens uit Liempde, aan het roer. Hij is ervan overtuigd dat het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein Ladonk ELI Play alle ruimte biedt om haar groeiambities waar te maken.

ELI Play is één van de grootste Europese producenten op het gebied van indoorspeeltoestellen en trampolineparken. Zij doet onder meer zaken met het Liempdse bedrijf JumpXL dat naast twaalf vestigingen in Nederland ook locaties heeft in België en Duitsland.

Tien jaar lang opereerde ELI Play vanuit een pand aan de Steenoven in Eindhoven. De productieplek werd meerdere malen verbouwd om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag naar binnenspeeltuinen en trampolines. Het bedrijf stelt dat de afgelopen tien jaar voorbij zijn gevlogen. ,,Dankzij de opkomende trend van trampolineparken en de aanblijvende successen in binnen- en buitenland op het gebied van indoorspeeltuinen wist ELI Play zich te ontwikkelen tot een internationale speler", aldus Van de Ven.

Uiteindelijk bleek de huidige locatie tóch een maatje te klein en hakte de directie de knoop door. Zij koos voor een bedrijfspand op het vroegere terrein van farmaciebedrijf BioMérieux dat drie jaar geleden werd opgekocht door Jos van der Heijden, de grondlegger van Zinkunie. Hij liet de oude bedrijfshal van BioMérieux renoveren. Daar zal ELI Play straks haar intrek nemen. ,,Daarnaast betrekken we ook het pand waar eerst Sam's Kledingactie zat", vertelt Van de Ven. In Eindhoven beschikt het bedrijf nu over 3.000 vierkante meter. Dat wordt flink meer. ,,Het terrein in Boxtel heeft een grondoppervlak van 11.000 vierkante meter, waarvan 7.000 vierkante meter wordt bebouwd."

Van de Ven is in zijn nopjes met de locatie. ,,ELI Play heeft als doel de meest gewilde speel- en sportomgevingen te ontwerpen en te produceren, waarmee kinderen en volwassenen keer op keer plezier beleven. De nieuwe locatie biedt ruimte voor een forse groei." In het pand komt ook een zogeheten Sports & Play Lab. ,,Daar stellen we onze trampolineparken met de nieuwste innovaties op. Klanten kunnen dan beleven en zien wat ze kopen."

OPEN DAG

De directeur is trots op de samenwerking met Van der Heijden. ELI Play gaat bovendien gebruikmaken van de diensten van diens bedrijf Van der Heijden Transport voor haar nationale en internationale transporten. ,,We zijn blij dat we dankzij Jos kunnen verhuizen naar een nieuw en modern pand in Boxtel. We hopen hiermee een impuls te kunnen geven aan de werkgelegenheid in de regio."

ELI Play heeft zeventig vaste medewerkers in dienst en dertig uitzendkrachten. ,,Met de nieuwe vestiging willen we vooral een slag maken in het automatiseren en professionaliseren van onze productie. ELI Play kent nu een productieproces met veel handwerk. We gaan niet zozeer groeien in productiepersoneel, maar er komen wel nieuwe functies bij."

ELI Play hoopt na de verhuizing haar deuren te kunnen openen voor leveranciers, klanten, familieleden van werknemers en andere geïnteresseerden tijdens een aantal kijkdagen. Mensen die nieuwsgierig zijn, kunnen zich aanmelden bij Samantha Hendriksen via e-mailadres samantha@eliplay.eu.