HOCKEYSTERS AZEN OP DERDE PLAATS

Vrouwen HCL winnen vol overtuiging in Limburg

De vrouwen van Hockey Club Liempde (HCL) deden zondag in een spannende wedstrijd in en tegen het Limburgse Nuth een gooi naar de derde plaats in het klassement. Dat lukte: de ploeg won overtuigend met 1-5 van de gastvrouwen. Die hadden vóór aanvang een gelijk aantal punten als de bezoeksters. HCL stond echter een positie hoger vanwege een beter doelgemiddelde.

HCL creëerde vanaf het begin diverse kansen, maar Nuth scoorde vanuit een counter de openingstreffer. Even later speelde Alina Bekkers de bal vanuit de flank de cirkel in waar Loes Swinkels via een lobje over de keeper de gelijkmaker aantekende. Jonne van de Meulengraaf profiteerde toen de thuisploeg een fout maakte bij het aannemen van de bal: 1-2.

In de tweede helft verruimde HCL via Fleur Schoenmakers en Jaimy Diender vanuit twee strafcorners de voorsprong tot 1-4. Kort voor het einde tekende Schoenmakers via een tip-in de eindstand aan.

Zondag 21 mei spelen de vrouwen van HCL thuis tegen Bakel; om 13.00 uur is de afslag in sportpark De Bolakkers aan de Hogenbergseweg.