HANDBALSTERS TEN ONDER IN DRUNEN

Avanti overklast HCB '92

Vanaf de start was duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden voor de handbalvrouwen van HCB '92 uit Boxtel. Tegenstander Avanti uit Drunen was veel sneller en speelde twee klassen hoger in de zaalcompetitie. Dat beide verenigingen in de veldcompetitie bij elkaar in een poule terecht zijn komen, heeft te maken met te weinig inschrijvingen uit de regio in bepaalde categorieën. Avanti bleek een maatje te groot voor de Boxtelse ploeg: 31-11.

HCB '92 startte met veel zin aan de wedstrijd. Meteen al in de eerste fase van de wedstrijd was duidelijk dat de Drunense vrouwen op de break speelden. Hieruit werd ook de score geopend. In de tegenaanval liet HCB '92 de gelijkmaker noteren via een goed schot van Mandy Schoenmakers. Over en weer wisten beide ploegen te scoren maar al snel had Avanti een voorsprong opgebouwd door verschillende break-outs en goed uitgespeelde kansen. Af en toe speelden de gastvrouwen wat te nonchalant en te gemakkelijk waar Judit Banyai van profiteerde. Ook Schoenmakers wist nogmaals de keepster te verrassen.

HCB '92 had veel moeite met het snelle spel van Avanti en was vaak te laat terug in de verdediging. Hiervan maakte de tegenstander gebruik en ze liep dan ook uit. Daarmee kwam de ruststand op 16-4 in het voordeel van Avanti.

MEERMALEN PECH

In de tweede helft werd er beter verdedigd door de Boxtelse dames. Avanti startte met zeven veldspelers en zonder keepster. Toch kond Drunen hier niet telkens gebruik van te maken. Ellen Persoons had meermalen pech met haar pogingen om in de lege goal te schieten met een worp over bijna het hele veld. De ballen gingen net naast of via de lat terug het veld in.

MAATJE TE GROOT

HCB '92 kwam de gehele wedstrijd niet echt onder de druk uit die Avanti uitoefende. Toch toonde de ploeg nog een aantal fraaie acties. Via een variatie in een wissel kwam Danielle Troeijen in scoringspositie en zij verzilverde haar kans. Met een paar mooie breaks en een penalty van Banyai wist de Boxtelse handbalsters nog wat punten bij elkaar te sprokkelen. Maar Avanti bleef doorgaan met het strijdplan en ging onverminderd voor de break. Hieruit wist de thuisploeg nog vele malen te scoren. HCB '92 kreeg in de eindfase van de wedstrijd nog een penalty, die goed binnen geschoten werd door Troeijen. De vrouwen uit Boxtel hadden hun best gedaan maar Avanti was een maatje te groot.

Uitslagen afgelopen weekend

Tremeg - HCB '92 DC1        5-18

Tremeg - HCB '92 E1        25-3

Aristos - HCB '92 DC1        27-13

Olympia '89 - HCB '92 D1        15-7

Avanti - HCB '92        31-11

Programma zaterdag 20 mei

HCB '92 E1 - Helios '72        10.05

HCB '92 D1 - Helios '72        11.05

HCB '92 DC1 - Habo '95        11.55

Programma zondag 21 mei

HCB '92 DA1 - Elshout        Braken, 10.10

HCB '92 DS1 - Blauw Wit        Braken, 11.30

Programma maandag 21 mei

Rolstoelhandbal Nibbixwoud        11.00