Afbeelding
Foto: LTV Munsel

LEREN OVER BALCONTROLE, CONDITIE EN SPELINZICHT

Gratis tennisclinic bij LTV Munsel

Tennisvereniging LTV Munsel organiseert woensdag 31 mei op haar banen aan De Voetboog van 13.45 tot 15.00 uur een gratis tennisclinic. Die is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die kennis willen maken met de sport.

Onder begeleiding van een tennisleraar van de vereniging gaan de deelnemertjes aan de slag met allerlei oefeningen. Met het tennisracket in de hand leren ze spelenderwijs over balcontrole, balgevoel, het opbouwen van conditie en krijgen ze een beetje spelinzicht.

De tennisclub zorgt ervoor dat rackets beschikbaar zijn. Kinderen hoeven dus alleen sportieve kleding en sportschoenen aan te trekken om mee te kunnen doen.

Tijdens de tennisclinic wordt ook uitleg gegeven over de vereniging in de wijk Munsel en vertellen leden van de club over de activiteiten die, naast het sporten, georganiseerd worden voor de jeugdleden. Zo vinden er regelmatig jeugd husseltoernooitjes plaats, is er een ouder-kindtoernooi en een tenniskamp.

AANMELDEN

Kinderen die het leuk lijkt om deel te nemen kunnen zich aanmelden via e-mailadres jeugdmunsel@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd. Zo krijgt de tennisvereniging een indruk hoe druk het wordt tijdens de clinic.

FOTO BOVEN: Tennisvereniging LTV Munsel organiseert woensdag 31 mei een clinic voor kinderen op haar terrein aan De Voetboog. (Foto: LTV Munsel).


Alzheimer Café

'Notaris' is het thema van het gratis toegankelijke Alzheimer Café dat maandag 22 mei in restaurant De Nachtegaal aan de Boxtelseweg in Schijndel van 19.00 tot 21.30 uur georganiseerd wordt. Door gastspreker en notaris Monique van 't Hooft uit Boxtel wordt stilgestaan bij de wettelijke regelgeving waar patiënten en mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen. Zij geeft uitleg over rechten van een patiënt en vertelt wie er kan optreden namens een dementerende bij financiële kwesties en hoe het vermogen op een betrouwbare manier beheerd kan worden.