VROUWEN WINNEN LAATSTE THUISWEDSTRIJD IN MOLENWIJK

Hockeymannen MEP naar play-offs

Tromgeroffel en blauwe vreugdevuren begeleidden de mannen van MEP bij de opkomst op het veld. Er stond iets te gebeuren. Voor beide ploegen was het erop of eronder. Het was doelman Paul Gruijthuijsen die MEP behoedde voor een vroege achterstand. Toen de gasten na vijftien minuten toch de 0-1 binnen tikten, werd het toch wel even stil in sportpark Molenwijk. MEP voelde de noodzaak en kwam meer opzetten. De gelijkmaker van Thijs van Geel vlak voor rust kwam precies op het juiste moment.

WONDERMOOI

In de tweede helft pakte MEP door en groeide het naar het niveau van na de winterstop. De Boxtelaren drukten de tegenstander terug en dicteerden het spel. Toch moest de ploeg beducht blijven voor de levensgevaarlijke counters. Pieter Langenhuijsen bracht meer snelheid in de aanval en dicteerde Paul Sollewijn Gelpke om zelf de actie te maken. Met een wonderschoon doelpunt bracht Sollewijn Gelpke MEP verdiend op voorsprong. Toen Floris Verheijen uit een strafcorner de 3-1 scoorde, leek de wedstrijd voorbij.

Niets was minder waar. Door twee gele kaarten aan MEP-zijde en het omwisselen van de keeper bij HCAS voor een veldspeler, stonden er elf veldspelers van HCAS tegenover acht veldspelers van MEP. Toen ook nog eens de 3-2 viel, was het in de slotfase alle hens aan dek en was het wederom doelman Gruithuijsen die MEP er doorheen sleepte. Het eindsignaal was een bevrijding en tegelijkertijd een ontlading: de doelstelling - play-offs - was bereikt.

MEP doet goede zaken met deze overwinning. Morgen, vrijdag 19 kei kan de ploeg vrijuit volle bak spelen in Utrecht tegen USHC in de kwartfinale van de Silver Cup. Zondag 21 mei wacht de laatste wedstrijd tegen kampioen Helmond. Omdat er niets meer op het spel staat, is die wedstrijd voor beide teams een uitstekende voorbereiding op de play-offs. Wel zal de kampioen zich willen revancheren voor de twee forse nederlagen in Boxtel. Afslag in Utrecht vrijdagavond om 20.30 uur, afslag in Helmond zondagmiddag om 14.45 uur.

GALAVOORSTELLING

Coach Inge Poelmans vierde haar afscheid bij MEP onder prachtige weersomstandigheden met een klinkende zege 5-1. Poelmans kijkt terug op vier mooie jaren met als hoogtepunt de play-offs in het vorig seizoen. Zij gaat haar geluk beproeven in de overgangsklasse bij het Nijmeegse Union.

Ook voor drie speelsters was het de laatste thuiswedstrijd in MEP 1. Aanvoerster Ivet van Schaijk nam na elf seizoenen afscheid. Deze technisch begaafde speelster komt volgend seizoen uit bij de MEP-reserves. Ook keepster Margriet van Aert nam na een lange periode afscheid. Van Aert werd geroemd om haar teamspirit. Ook als ze plaats moest nemen op de reservebank, accepteerde ze die rol met verve door enthousiast haar ploeggenoten aan te moedigen. Het teambelang stond bij haar voorop. Verdedigster Janne Hendriks kreeg vanwege haar afscheid een publiekswissel.

Al snel bleek dat de Boxtelse hockeysters technisch veel sterker waren dan de gasten uit Asten-Someren. Na een kwartier opende June van de Besselaar de score. Voor rust zorgden Tedje Koesen en Fleur Verhoeven voor de ruime 3-0 marge.

In de tweede helft gaven de vrouwen een galavoorstelling. Van Schaijk en Fleur Verhoeven tilden de stand naar 5-0, alvorens HCAS de eretreffer scoorde: 5-1. Zondag 21 mei speelt MEP de laatste wedstrijd in Uden om 12.45 uur.

Weert        21-57        St.-Oedenrode        21-26

Oss        21-50        HOD        21-20

Eindhoven        21-44        Goirle        21-19

MEP        21-39        HCAS        21-18

Venlo        21-38        Uden        21-9

Hopbel        21-32        Concordia        21-6

FOTO BOVEN: MEP-speelster Fleur Verhoeven (midden) verwikkeld in een duel om de bal. (Foto: Hans Verberk).