Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Organisatie maakt programma Liempds festival bekend

Limuscene mikt op Het Groene Woud

PÅL JANSEN

Waar de grotere festivals zich richten op meer en meer omzet door de bekendste artiesten aan te trekken, daar draait het tijdens Limuscene vooral om 'speulen' en een gezellige avond met muziekliefhebbers. Maar ook de organisatie van het knusse Liempdse festival steekt steeds meer moeite in het vinden van goede acts. ,,We scouten sinds dit jaar in het gebied van Het Groene Woud", vertelt organisator Charles van Liempd.

,,Zo zacht mogelijk beginnen", zegt de organisator. ,,Met 'Smoke on the Water'?", grijnst gitarist Luc Denteneer. Van Liempd woont de generale repetitie bij van familieband Dents & Friends - de band vormt immers de slotact van Limuscene - en het klonk uiteindelijk allesbehalve zacht. Met rockklassiekers van bijvoorbeeld Deep Purple en Iggy Pop en de hits van Red Hot Chili Peppers en 3 Doors Down, laat de muzikale familie Denteneer de trommelvliezen trillen.

Dents & Friends is een gelegenheidsformatie met in totaal twaalf leden, waarvan acht de achternaam Denteneer dragen en de rest bestaat uit 'friends': de vier zangers. Het klinkt nog een beetje ruw tijdens de generale repetitie gaf een kritische Van Liempd aan, maar desalniettemin was het veelbelovend. Zo zou ook een paar dagen later blijken tijdens Boer Zoekt Band in Boxtel.

Het is niet de enige gelegenheidsformatie weet organisator Van Liempd. ,,Bands kunnen bij ons om de drie jaar een podium krijgen. In de tent houden we ons strikt aan die regel. Ook om onszelf te dwingen steeds weer andere muziek te krijgen. Op het podium van de kiosk in het Concordiapark gaan we daar wat soepeler mee om. Iemand wilde een keer twee edities achter elkaar meedoen. Toen regelde die persoon twee andere bandleden en gaf de band een andere naam", grijnst Van Liempd.

Toch steekt Van Liempd jaarlijks talloze uren in het vinden van nieuwe acts. Zo werd de eerste editie in 2009 nog gehouden met lokale bands uit voornamelijk Boxtel en Liempde. Voor dit jaar werd het scoutgebied uitgebreid naar de gehele regio van Het Groene Woud. Om promotieredenen, aangezien er in Liempde veel wordt gedaan om het dorp in de omgeving onder de aandacht te brengen. ,,Maar ook wordt de spoeling van bands op een gegeven moment dunner", aldus Van Liempd.

Al met al moet de programmering ervoor zorgen dat er dit jaar een daverende editie van Limuscene op de rol staat. Op zondag 4 juni zullen in de kiosk Sparks & Maze, Brechtje Schoenmakers, vanBakkus, Rinka, Dennis Wels en Sons of Dirt optreden. In de grote tent spelen op 4 juni Teuk Mcgraig, Art Felixx, Dexter Saint Jock, Hi-5 Rhythm & Blues, Lapa Loca, Trip To Dover, Seattle Tribute Project en als slotact Dents & Friends. Het programma is ook te vinden op de Facebookpagina van Limuscene.

FOTO BOVEN: Een van de optredens tijdens Limuscene in het Concordiapark in 2015. (Foto: Peter de Koning).


Lars vlogt ook met Brabants Centrum

Vlogger 'Lars uit Gastvrij Liempde' (Lars Jennissen, 16 jaar) maakt vanaf deze week ook in samenwerking met Brabants Centrum video's. Sinds een half jaar vlogt hij over Liempde, op verzoek van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Om het bereik van de video's te vergroten en Lars' filmtalent verder te ontplooien, gaan hij en SPPiLL samenwerken met Brabants Centrum.

Hoe wij als samenleving media gebruiken, verandert razendsnel. Jennissen gaat daar creatief mee om en brengt met zijn video's op een persoonlijke en constructieve manier zijn dorp onder de aandacht. De redactie gaat hem daarom helpen met zijn vlogs. Ze blijven echter de unieke stempel van Jennissen dragen. Zoals de vlogger ook zelf aangaf: ,,Het moet geen strakke Netflix-serie worden."

SPPiLL en Lars kozen voor Brabants Centrum zodat zijn vlogs een groter podium krijgen. ,,Hartstikke leuk dat er aandacht komt voor 'Lars uit Gastvrij Liempde' en ons dorp, ook zodat er meer mensen naar Liempde komen. Waarom het hier zo leuk is? Dan moet je mijn vlogs bekijken", grapt de filmmaker. Ook Désiré van Laarhoven en Diane Melis van SPPiLL zijn enthousiast. Van Laarhoven ,,Hoe meer aandacht voor Liempde, hoe beter." Melis vult aan: ,,Met verschillende middelen versterken we elkaar."

Vandaag wordt de samenwerking afgetrapt op de Facebookpagina van Brabants Centrum met een vlog over Limuscene. Jennissen stelt daarin een prijsvraag waarmee consumptiemunten, een shirtje en pet van het festival te winnen zijn.