100.000 euro voor Roode Bleek

De stoutste verwachtingen zijn overtroffen. De beheerstichting van De Roode Bleek, het sportpark van voetbalclub DVG, heeft in één maand tijd 100.000 euro bijeen gebracht door de uitgifte van obligaties. Daarmee is het ontbrekende deel van een renovatiebudget van een half miljoen euro binnen.

Voorzitter Rien Schalkx en secretaris/penningmeester Anton Hermes van stichting De Roode Bleek hadden er rekening mee gehouden dat zij een maand of vijf nodig zouden hebben om alle obligaties uit te kunnen geven. Dat het resultaat al in vier weken tijd is bereikt, vindt het tweetal fantastisch. ,,Nu de zekerheid omtrent de financiering rond is, stoppen we met de inschrijvingen voor de obligatielening", meldt Schalkx. ,,Geweldig dat mensen geld inlegden. We kregen heel leuke reacties uit de gemeenschap en het was mooi om te zien hoe er met ons werd meegeleefd. Werken met obligaties zal ongetwijfeld nog opvolging op andere plekken in Liempde krijgen."

Dinsdag 23 mei wordt gestart met de sloopwerkzaamheden in de 35 jaar oude kleedlokalen van DVG dat afgelopen zondag de kampioenswimpel hees. Het streven is om eind september de vernieuwde accommodatie in gebruik te nemen.