Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VERLIESBEURT VOOR BOXTELSE SOFT- EN HONKBALTEAMS

Ducks buigt voor sterk Wassenaar

De softbalsters van Ducks kwamen zaterdag in eigen huis in actie tegen Wassenaar. Deze tegenstander had tot nu toe slechts één keer verloren. Al voordat de wedstrijd begonnen was, wist Ducks dat het een moeilijk opgave zou worden om te winnen van Wassenaar. Dat bleek na afloop: 1-7. De honkballers van Ducks speelden ook thuis en verloren in een attractief duel van Hazenkamp: 8-13.

Al in de eerste inning wisten de softbalsters van Wassenaar twee punten te scoren terwijl de vrouwen van Ducks geen enkele grip op de pitcher hadden. Deze speelde voorheen in de hoofdklasse. In de tweede inning ging pitcher Inge van Geel verder waar ze gebleven was: ze stuurde voor de derde keer op rij een slagvrouw met drie slag terug de dug-out in. Verdedigend was weinig aan te merken op Ducks: er werden meerdere vangballen gemaakt en Wassenaar kon niet scoren. Maar ook Ducks bleef op nul staan.

Tijdens de derde en vierde inning was Wassenaar slechts eenmaal trefzeker. Dit lukte Ducks weer niet; ook na de vierde inning bereikte geen enkele Boxtelse speelster het eerste honk. Inmiddels was de tussenstand na vier innings 0-3 in het voordeel van de gasten, die in de vijfde en zesde inning verder uitliepen naar 0-5. Nog steeds kon Ducks aanvallend niets inbrengen, al werd nu wel eindelijk het eerste honk bereikt door vier wijd. Omdat de pitcher van Wassenaar verder ging met haar sterke spel, kon van de vier wijd niet geprofiteerd worden.

Wassenaar liep verder uit naar 0-7. Ducks kon wel iets terug doen. De thuisploeg probeerde tot de laatste inning honkslagen te slaan. Dit werd beloond: Colette Wind sloeg een tweehonkslag en wist bovendien te scoren. De eindstand werd hiermee 1-7, wat voornamelijk te danken was aan de twaalf keer drie slag door de pitcher van Wassenaar.

Beste slagvrouw bij Ducks was Colette Wind (.333).

HOMERUNS

De honkballers van Ducks kwamen in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen uit tegen het Nijmeegse Hazenkamp, de huidige koploper die fel van start ging en startend werper Kees van Aarle drie punten liet incasseren op twee homeruns, een honkslag en een tweehonkslag.

Ducks opende aan slag ook niet beroerd maar kon niet scoren, ondanks honkslagen van Jan van der Wielen en Thor van den Dool.

In de tweede inning kreeg Van Aarle wederom een homerun om de oren die maar liefst drie punten binnenbracht. De tussenstand was 0-6. Het werd dus tijd voor Ducks om wat terug te doen en zo geschiedde: op honkslagen van Rogelio Cicilia en Van den Dool kwamen er twee punten binnen.

Pas in de vijfde inning sloegen de Nijmegenaren weer toe. Werper Van Aarle moest nogmaals drie punten in één inning incasseren: 2-9. In de zesde inning werd nogmaals een homerun geslagen, wat een wissel betekende aan Boxtelse zijde: Van Aarle verliet het veld voor Jeroen van Nes. Die overtuigde en de beurt was weer aan Ducks om tegengas te geven. In de gelijkmakende slagbeurt kon de formatie uit Boxtel tweemaal scoren: 4-10. Van Nes volgde met een sterk optreden en door drie slagmensen uit te krijgen en Ducks kon doorgaan met aanvallen. Langzaam maar zeker kroop Ducks dichterbij: 5-10.

Nadat Hazenkamp andermaal driemaal had gescoord, was Ducks weer aan zet. Met een homerun van Van der Wielen, een honkslag van Kees van Dooremalen, een tweehonkslag van Van den Dool en een honkslag van Cicilia werd de eindstand op 8-13 bepaald.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Jan van der Wielen (4 uit 6).

Uitslagen zaterdag 13 mei

BeeBall Major: Lions - Ducks         17-8

Softbal Asp.: Ducks - ROEF!         15-18

Honkbal Asp.: Royals - Ducks         4-11

Honkbal Pup.: MULO - Ducks         5-9

Softbal U17: Ducks - Nuenen         11-9

Softbal U17: Ducks - Nuenen         14-1

Honkbal Jun.: Starlights – Ducks        11-10

Uitslagen zondag 14 mei

Honkbal Sen.: Ducks – Panters        8-6

Softbal Sen.: Ducks – Wassenaar        1-7

Honkbal Sen.: Ducks – Hazenkamp        8-13

Programma zaterdag 20 mei

Softbal U17: Jeka – Ducks        10.00

Softbal U17: Jeka – Ducks        12.00

Softbal Asp.: Ducks – Jeka        11.00

Honkbal Asp.: Cardinals – Ducks        12.30

Honkbal Pup.: Gryphons – Ducks        12.30

Programma zondag 21 mei

Honkbal Sen.: Ducks 2 – Gryphons        11.00

Honkbal Sen.: Indians – Ducks 1        13.00

Softbal Sen.: Storks – Ducks 2        16.00

FOTO BOVEN: Ducks-speelsters Elke Mutsaards (rechts) troeft een speelster van Wassenaar af. Ducks verloor het duel met 1-7. (Foto: Hans Verberk).