PLOEG KOMT UIT IN NACOMPETITIE TEGEN FC SCHADEWIJK

Boxtel eindigt na winst op derde plek

Boxtel ontving in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen het gedegradeerde WHV. De Munselploeg was zelf al zeker van de nacompetitie. Een wedstrijd 'om des keizers baard', dus. Boxtel won de wedstrijd vrij eenvoudig met 3-1 en omdat concurrent Avesteyn punten liet liggen, eindigde de jonge formatie op een fraaie derde plaats in poule I en kan het zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Voor de wedstrijd werd aanvoerder Tim Didderiƫns in de bloemetjes gezet. Na tien jaar in het eerste te hebben gespeeld, heeft hij besloten te stoppen met voetballen.

Boxtel startte goed, twee keer werd Daniel Foster weggestuurd in de diepte, maar zijn voorzetten waren niet goed genoeg. WHV kreeg meteen daarna een grote kans om op voorsprong te komen. Een assist werd niet goed verwerkt en de bal viel voor de voeten van spits Marco Lunenburg, maar zijn inzet werd goed gepakt door doelman Tommy Verhagen. Boxtel pakte het initiatief weer op. Na een goede combinatie kwam de bal bij Jesse van Homelen. Zijn schot werd geblokt en de rebound werd over geschoten. Twee minuten later werd de bal onderschept door Djuric Doran, hij omspeelde de keeper en legde de bal keurig terug op Foster. Die schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal naast. Vervolgens waren er nog kansen voor Valentijn Waals en Doran.

WHV kreeg in de elfde minuut opnieuw een goede kans. Weer was het Lunenburg, maar zijn schot was slap en een makkelijke prooi voor Verhagen. In de twintigste minuut viel het eerste doelpunt voor de roodwitten: Rick van Hamond kwam goed op en gaf een afgemeten voorzet op Doran. Die nam de bal goed aan en schoof deze beheerst in de verre hoek.

Boxtel bleef in deze periode goed combineren, alleen de afwerking was niet goed. In de dertigste minuut werd Didderiƫns gewisseld vanwege een blessure. Boxtel probeerde te scoren, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid. Maar in de in de 43ste minuut kreeg Boxtel een corner en bij de tweede paal kopte Van Hamond de bal binnen zodat met een 2-0 voorsprong de rust aanbrak.

PANKLAAR

Na de thee ging WHV iets aanvallender spelen. Trainer Alex van den Braak wisselde al na zes minuten. Jesse van Homelen en Hayke van Heesch kregen rust en werden gewisseld voor B1-speler Lars van Hamond en Dennis van Breugel. In de 55ste minuut kreeg WHV een vrije trap. De bal werd goed ingebracht door Lunenburg, maar omdat keeper Verhagen twijfelde, kon een meegekomen verdediger binnen koppen.

Boxtel was niet echt onder de indruk van deze goal, want vijf minuten later was het Waals die zichzelf goed vrij speelde en de bal panklaar legde voor Foster, die koel 3-1 maakte. In de 70ste minuut moest Boxtel met tien man verder na het uitvallen van Waals. Maar de wedstrijd was gelopen, WHV was niet bij machte om het Boxtel moeilijk te maken en de roodwitten geloofden het wel. Van Breugel kreeg in de 83ste minuut nog een goede kans, maar zijn schot werd gepakt door WHV-keeper van de Ven.

Boxtel moet nu in de nacompetitie opnemen tegen FC Schadewijk. De eerste wedstrijd wordt in sportpark Munsel gespeeld op 21 mei. De uitwedstrijd in Oss is een week later. Boxtel 2 speelde al haar eerste nacompetitiewedstrijd en behaalde uit bij UNA een knap 1-1 gelijkspel. De voetballers krijgen zondag 21 mei op eigen veld de mogelijkheid om de volgende ronde te bereiken.

FOTO BOVEN: Het duel tussen Boxtel en WHV eindigde zondag in 3-1. De Munselploeg kan zich opmaken voor de nacompetitie. (Foto: Albert Stolwijk).