Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

Scouting Boxtel werkt aan nieuwe speelheuvel

De bouw van de speelheuvel van Scouting Boxtel is zaterdag afgerond. Een week daarvoor ging het project op het buitenterrein bij de blokhut aan de Molenwijkseweg van start. De speelheuvel is grotendeels gerealiseerd door de vrijwilligers van Scouting Boxtel die daarbij hulp kregen van ouders van scouts. Ook de jongste leden hebben een handje geholpen.

Een vier meter lange buis maakt het mogelijk om door de heuvel heen te kruipen, terwijl er scouts via boomstammentrapjes naar boven rennen. Zij die meer uitdaging zoeken, kunnen naar boven klimmen over de grote tractorbanden. Houten stammetjes bij de ingang van de buis maken het geheel af en zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Dankzij de goede inzet van vele vrijwilligers en ouders van scouts, kwam de heuvel tot stand. Daarnaast werden veel van de materialen beschikbaar gesteld door sponsors.

De jongste kinderen van Scouting Boxtel, de bevers, hebben ook flink hun best gedaan om mee te helpen met de bouw van de heuvel. Met hun zelf meegebrachte schepjes laadden ze hun kruiwagentjes vol om de grond naar de heuvel te brengen. Vol trots stortten ze het zand op de heuvel, waarna ze enthousiast vroegen wanneer ze op de heuvel mochten spelen.

Over ongeveer twee weken begint het gras te groeien en wordt de heuvel geopend. Daarna zal de speelvoorziening nog vele jaren plezier opleveren, zo is de verwachting. De speelheuvel daagt de scouts uit om fantasie te gebruiken en zo hun eigen spel te ontwikkelen. Op deze manier zijn de scouts actief met elkaar bezig in de natuur.

Scouting Boxtel is structureel bezig met het verbeteren van het buitenterrein. Niet alleen werd de speelheuvel gerealiseerd, vorig jaar werden er ook autobanden geplaatst en wilgenhutten gebouwd. Ook op functioneel vlak wordt het terrein aangepakt. Zo is er vorig jaar gewerkt aan een nieuwe kampvuurkuil en zal er binnenkort een nieuw opslagruimte voor hout komen. (Foto: Scouting Boxtel).