Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WETHOUDER VOL LOF TIJDENS EERSTE LUSTRUM IN HET GOED

'Repair Café, feest van improvisatie...'

LINDA VAN DE WIEL

Vier keer per jaar komen ze bij elkaar, de vrijwilligers van het Repair Café Boxtel. En dat al vijf jaar lang. Het eerste lustrum is daarmee een feit en daar werd officieel en feestelijk bij stilgestaan met een drietal toespraken én taart.

In het bijzijn van David Andreae (Transitie Boxtel), Ad Vogels (Het Goed) en wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Van de Wiel loofde hen vanwege hun inzet. ,,Boxtel is een actieve gemeente als het gaat om duurzaamheid. Transitie Boxtel heeft ook van dit project weer een succes weten te maken." Ook Vogels, regiobedrijfsleider bij Het Goed, toonde zich enthousiast over het initiatief en gaf aan dat de medewerkers van het Repair Café wat hem betreft ook maandelijks welkom zijn.

Andreae is vanuit zijn betrokkenheid bij Transitie Boxtel betrokken bij het project. ,,Er zijn ongeveer tien mensen die momenteel reparaties uitvoeren. Het gaat om gebruiksvoorwerpen van grasmaaiers tot koffiezetapparaten. Dit alles met als doel duurzaamheid te promoten en uit te dragen. Veel ís ook te repareren, maar soms moet er een 'slecht nieuwsgesprek' gevoerd worden. Het gebruiksvoorwerp is dan niet meer te maken", vertelde Andrea lachend.

Trix van der Kolk is vanaf het begin als naaister actief. ,,Ik vind het fijn om wat voor een ander te kunnen betekenen." De uit Syrië afkomstige Issam Hamadi is sinds kort vrijwilliger. Het doen van kleine reparaties bevalt ook hem goed. ,,Als ik wat voor een ander kan doen, doe ik dat heel graag."

Het Repair Café is blij met haar vrijwilligers. Men is op zoek naar meer mensen zodat nog meer reparaties uitgevoerd kunnen worden. De volgende edities vinden plaats op 9 oktober en 9 december.

FOTO ONDER: Wethouder Peter van de Wiel in gesprek met Issam Hamadi. De Syriër is een van de vrijwilligers in het Repair Café. (Foto: Albert Stolwijk).