Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

MASSALE BELANGSTELLING VOOR VERNIEUWD SCHOOLGEBOUW

Angelaschool trekt alle registers open

MARC CLEUTJENS

Het gebouw van de Angelaschool aan de Baroniestraat is al meer dan honderd jaar oud. Maar sinds de verbouwing is de school helemaal klaar voor de 21ste eeuw. Dat werd zaterdag duidelijk tijdens een massaal bezochte open dag, die 's middags om klokslag één uur van start ging met een spectaculaire openingsact waarin natuurlijk leerlingen de hoofdrol speelden.

Sinds augustus vorig jaar is gewerkt aan de nieuwe Angelaschool. En sinds zaterdag is de klus helemaal af. En dus nodige directeur Jos Korsten met zijn team iedereen uit een kijkje te komen nemen. In zomerse sferen voltrok zich op de speelplaats een openingsact, die een knipoog moest zijn naar de metalshows van de Duitse rockband Rammstein.

Begeleid door enkele duistere figuren met fakkels schreed de dansgroep van de school richting het podium voor een indrukwekkende dans. Die werd afgesloten met enkele confetti-kanonnen die vanaf het dak van de school werden afgevuurd. Het schoolkoor zong daarna een paar leuke covers, onder meer van Coldplay.

HANDJES IN DE LUCHT

Muziek en dans bepaalden de sfeer van de open dag waarvoor de Angelaschool duidelijk alle registers had opengetrokken. Niet alleen op de speelplaats maar ook in het nieuwe schooltheater waar op de bühne aan de lopende band artiesten optraden. Zoals de leerlingen van Angela's Project en een gelegenheidsband die onder meer bestond uit leerkrachten.

Leuk waren de twee korte shows van zanger Jordy van den Boer. De bekende zanger zat zelf op de Angelaschool. ,,Hij leerde zingen van mij", grapte leerkracht Gerrit de Jong toen hij Jordy aankondigde. De zanger reageerde gevat. ,,Vroeger moest ik naar jullie luisteren. Nu luisteren jullie naar mij. Dus allemaal handjes in de lucht en dansen maar!" De dansvloer stroomde vol met (vrouwelijke) leerkrachten, die swingden op een cover van Jan Smit.

,,Ik heb iets met deze school", bekende Jordy na zijn eerste show. ,,Het is te gek om terug te zijn. Eerder dit jaar mocht ik ook al meedoen aan het voorleesontbijt. Superleuk! En weet je, mijn zoontje Quinn is pas anderhalf jaar oud, maar ik weet nu al dat hij hier straks ook naartoe zal gaan. De band blijft dus bestaan." De zanger was onder de indruk van de verbouwing die zijn 'oude' school heeft ondergaan. ,,Leuk om weer op de plek te zijn waar het allemaal is begonnen."

Veel bezoekers kozen op de open dag voor een rondleiding. Een aantal leerlingen van groep 8, gehuld in rode Angelashool-shirts, trad op als gids. Zoals Luc uit 8a. ,,De leerpleinen vind ik het mooist van onze nieuwe school", vertelde hij tijdens de rondgang. ,,Hier kun je lekker rustig werken zonder dat de juf of meester erbij is." Volgens Luc viel de overlast tijdens de verbouwing wel mee. ,,Soms hoorden we de bouwvakkers wel hoor. Dan waren ze keihard aan het boren. Maar dat is nu gelukkig voorbij."

Docent Gerrit de Jong van groep 8b vertelde onder de indruk te zijn van het resultaat van een schooljaar verbouwen. ,,Besef dat dit een gebouw van meer dan honderd jaar oud is. Als je ziet dat we dit op deze manier hebben kunnen oppimpen, dan kun je alleen maar heel trots zijn." Het is soms wel wennen, bekent de leerkracht. ,,Ik werk hier al 35 jaar en moet ineens door een nieuwe ingang. Ook moeten we het ontruimingsplan aanpassen omdat de routes in de school veranderd zijn."

VOEDSELBANK

Tot laat in de middag bleef het publiek komen om de nieuwe Angelaschool te bekijken. In sommige lokalen werden filmpjes van de verbouwing vertoond, die werden gemaakt door de leerlingen van groep 8. De allerkleinsten konden zich laten schminken of aanschuiven voor een leuke ballonfiguur.

En wie een drankje of een cakeje kocht, steunde en passant de Voedselbank. Want op verzoek van de leerlingen van de school, was aan de open dag een goed doel verbonden. Vertegenwoordigers van de Voedselbank verstrekten op verzoek informatie over deze organisatie, die in de regio Boxtel meer dan vierhonderd monden voedt en later dit jaar verhuist naar een nieuw onderkomen bij het Wereldhuis aan de Achterberghstraat. De opbrengst mocht er zijn; tegen de tijd dat de open dag afliep stond de teller op 405 euro.

FOTO BOVEN: Een dansgroep van de Angelaschool verzorgde de spectaculaire opening van de geheel vernieuwde school aan de Baroniestraat. (Foto: Albert Stolwijk).


Walking Football

De activiteit Walking Football, die morgen, vrijdag 19 mei zou plaatsvinden in sportpark Munsel, gaat niet door. Dat meldt de Katholieke Bond van Ouderen (KBO), die in samenwerking met Buurtsport Boxtel een kennismakingsles zou organiseren. De activiteit, waarbij deelnemers tijdens een voetbalwedstrijd alleen mogen wandelen, wordt op een later moment ingehaald.

De Walnoot

VRIJDAG 19 MEI

Willem I College        08.00

Vrij biljarten        13.00

Ledenvergadering Walvissen        19.00

MAANDAG 22 MEI

Willem I College        08.30

IVV kaarten        12.30

Biljart De Walnoot        13.00

Huurders Belangen Vereniging        19.00

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 23 MEI

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Visvereniging SVV        13.00

Fotocursus DS        19.00

Bridgeclub Revanche        19.30

Vergadering Daphnia        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

WOENSDAG 24 MEI

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Yoga        10.30

Kienen IVV        13.30

Bewonersinfo Sint-Joseph        15.30

DONDERDAG 25 MEI

Kienen Daphnia        20.00

Gemeenschapshuis De Walnoot is gevestigd aan de Reginahof 1 in Boxtel en telefonisch bereikbaar via (0411) 67 34 85.

Een van de leerpleinen van de Angelaschool. Oud-directeur Cor Teunis geeft uitleg aan enkele jonge bezoekers van de open dag. (Foto: Albert Stolwijk).